Türkiye'nin en iyi haber sitesi
REFİK DURBAŞ

Cihangir'de kesilen ağaçlar

İstanbul'un en şirin yerlerinden biri olan Cihangir'de oturmaktayım. Geçenlerde biraz ferahlamak için hava almaya çıkmıştım. Fakat çıktığıma pişman oldum. Akyol sokaktan aşağıya doğru yürürken elektrikli testere sesleriyle ayıldım. Daha yokuşu biraz inmiştim ki, iki tane şahane 50 yıllık ağacın peynir gibi doğranmış olduğunu gördüm . Birçok ağaç aynı akıbete uğramıştı. O güzelim bahar sabahı belediye görevlileri, başka yapacak işleri yokmuş gibi ağaçları budama bahanesiyle, bir daha yeşillenemeyecek şekilde hiç de iyi niyetli olmayan bir biçimde ağaçları halletmeye devam ediyordu. Çoğu mahalleli tatil günü olması sebebiyle evlerinde uyurken gafil avlandı ve ağaçlar katledildi. Başvuracak hiçbir merci bulamamanın üzüntüsüyle kulaklarımı tıkayıp acele evime döndüm.
Diyarbakır belediyesi bir ağaç kesene 100 tane dikme cezası vermiş... İstanbul gibi bir yerde bu ne duyarsız bir belediyedir ki buna göz yumuluyor? Hem bir kısım insanlar bedava odun sahibi oluyor hem de ağaçları kesenler hafta sonu olması nedeniyle iki kat ücretle bu kötü faaliyeti gerçekleştiriyor.
ZEYNEP KARAMEHMET

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA