Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İstanbul'un altınları parlar mı?

Bu sezon en umutla beklediğim güldürü dizisi atv'deki İstanbul'un Altınları idi. Öyle ya, Haluk Bilginer ile Demet Akbağ kol kola girip kameraya baksalar bile izlenirdi. Ama ilk iki bölümde ne yazık ki aradığımı bulamadım. Eleştirilerimi de bu sütunlarda sıraladım.
Öncelikle karakterlerin fazla karikatürize olduğu, özellikle de Haluk Bilginer'in abartılı jest ve mimiklerinin inandırıcılığı azalttığını yazdım. Ayrıca özensizce yazıldığı izlenimi veren metin ve diyaloglar da bu kadar kıymetli bir oyuncu kadrosunu taşıyamayacak gibiydi.

YENİ YÜZÜ TUTAR MI?
Özetle ben 'som altından' bir güldürü beklerken; karşıma 'altın suyuna batırılmış' bir dizi çıkmıştı.
Dizi bu hafta 'yeni yüzüyle' izleyicinin karşısına çıktı.
Zamanda bir yıl ileriye sıçranmıştı. İsmet ile Reşat evlenmiş, Ayşegül ile Tankut boşanmıştı. (Sanırım Tankut rolünü üstlenen Gürgen Öz artık dizide olmayacak. Büyük ihtimalle canlandırdığı kitch karakter, ortalama Türk komedi izleyicisine ağır geldi.)
Yıllar önce Eğreti Gelin filminde izleyip yanına 'tik' attığım genç oyuncu Onur Ünsal ise Ahmet'in askerden yeni gelen oğlu 'Ercüment' karakteri ile diziye dahil edildi ve bence çok da isabetli oldu. Ercüment daha ilk bölümden öyküye büyük bir dinamizm kattı. İsmet (Demet Akbağ) ve Reşat'ın (Haluk Bilginer) artık evli bir çift olması ise daha büyük bir durum komedisi yaratacağı için akıllıca bir hamle olmuş. Ahmet'in (Salih Kalyon) köylülükten 'yeni kent soylusu' statüsüne geçişi ise bana unutulmaz 'Nöri Kantar' karakterini anımsattı.
Bu arada yeni bölümler için senarist değişikliğine de gidildi. Geniş Aile'deki icraatlarıyla komedi dizilerine yeni bir soluk, yeni bir dil getiren Cüneyt İnay bundan böyle zeka ve enerjisini İstanbul'un Altınları'nın emrine verecek...

KUYUM CU TİTİZLİĞİ
Dizi dünyasında ölü doğumlara can vermeye çalışmak çoğu zaman nafile bir çabadır. Ama ben hem yapım şirketinin hem de atv'nin bu diziyi kazanmak için verdikleri mücadeleyi takdirle karşılıyorum.
Bakalım kuyumcu titizliğindeki bu yeni 'işçilik' İstanbul'un Altınları'
nı parlatabilecek mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA