YAZARA MAİL GÖNDER Susamlı pazı köftesi

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Patatesleri haşlayıp ezin. İnce kıyılmış soğanı sıvı yağda rengi dönene kadar kavurun. İnce kıyılmış pazıları üzerine ekleyin. Pazılar öldükten sonra ocaktan alın. Soğuduktan sonra ezilmiş patates ve suda bekletip süzdüğünüz ekmekle karıştırın. Susam hariç diğer malzemeleri de ekleyip yoğurun. İstediğiniz şekilde köfteler hazırlayın, susama bulayarak kızartın. (4 kişilik)

MALZEMELER
1 demet pazının yaprakları
1 adet büyük boy soğan
1 dilim bayat ekmek içi
2 adet orta boy patates
1 diş sarımsak
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı susam
1'er çay kaşığı karabiber, kekik, nane ve kimyon

Balıklı islim kebabı
Patlıcanları dilimleyip kızartın. Balık filetolarını dilimlere ayırın. İki dilim patlıcanı artı şeklinde serin. Üzerine bir dilim balık filetosu koyup patlıcanları bohça gibi kapatın. Kürdan yardımıyla tutturup tepsiye dizin. Üzerine kıyılmış sarımsak, rendelenmiş domates ve defne yaprağını ekleyip 170 derecedeki fırında pişirin. (6 kişilik)

MALZEMELER
500 gr. balık filetosu
2 diş sarımsak
2 adet patlıcan
1 adet domates
2 adet defne yaprağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı

Ballı tiramisu
Yumurta sarısı, süt, un, şeker ve vanilyayı çırpın, koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp içine labne ve vanilyayı ekleyin. Pasta kekini sütle ıslatıp arasına ve üzerine kremadan sürün. Çikolatayı eritin, içine bal ekleyip karıştırın, pastanın üzerine dökün. (4 kişilik)

MALZEMELER
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket labne peyniri
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kakaolu pasta keki
300 gr. bitter çikolata
4 çorba kaşığı bal

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.