Türkiye'nin en iyi haber sitesi

6 KİŞİLİK
Doğranmış tavuk eti, soğan, sivri biber ve kırmızı biberi, üzerine zeytinyağı, tuz, kırmızı biber, nane ve kekik ekleyip karıştırın, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Lavaşları üç parça halinde kesin. İçlerine tavuklu haçtan koyup dürüm şeklinde sarın. Soğan sapıyla bağlayıp kürdanla tutturun. Kürdanların ucuna birer zeytin koyarak servis yapın

MALZEMELER
300 gr. tavuk göğsü
1 adet soğan
2 adet sivri biber
2 adet kırmızı biber
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet lavaş
2 adet taze soğanın yeşil kısımları
6 adet zeytin
Tuz, karabiber, nane, kekik

6 KİŞİLİK
Taze soğanlı pilav
Taze soğanları doğrayıp tereyağında beş dakika kavurun. Uzun şeritler halinde kesilmiş havuçları da ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine pirinci ekleyip beş dakika daha kavurun. Suyunu ve tuzunu ekleyip 30 dakika kadar pişirin.

MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
4 su bardağı su
2 adet havuç
2 çorba kaşığı tereyağı
6-7 adet taze soğan
1 çay kaşığı tuz

8 KİŞİLİK
Kıymalı mantı börek
Kıyma, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırın. Yumurta, süt ve unu, çok sert bir hamur yaparak yoğurun. Hamuru iki bezeye ayırıp açın, üzerlerine sıvı yağ sürüp inceltin. Bir yufkayı tepsiye koyun, üzerine kıymalı harcı yayın, üzerine diğer yufkayı koyun. Fırında pişirin. Üzerine yoğurt dökerek servis yapın.

MALZEMELER
200 gr. kıyma
1 soğan
1 yumurta
2 su bardağı un
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1/2 demet maydanoz
2 çorba kaşığı yoğurt
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER