Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

‘Acı Tatlı Ekşi’... Gerçekten sevmeyi öğrenebilir miyiz?

Alaçatı'dan bildirmeye devam ediyorum. Bu kez size yepyeni, aşk dolu bir filmden bahsetmek istiyorum çünkü söz konusu film Alaçatı sokaklarında çekiliyor. Filmimizin adı, 'Acı Tatlı Ekşi'.
Senaryosunu oyuncu Buğra Gülsoy yazmış, yeni neslin en sevilen oyuncularından Özge Özpirinçci ile başrolü paylaşıyor. Yönetmen ise Andaç Haznedaroğlu.
Kadroda; Yusuf Akgün, Gözde Türkpençe, Füsun Demirel, Rahmi Dilligil ve Osman Alkaş da var.


Buğra Gülsoy-Özge Özpirinçci

BENİM İÇİN NE YAPARSIN?
Peki filmin konusunda ne var? Alaçatı'nın arka sokaklarında kurulmuş seti ziyarete gidince, başlıyoruz oyuncular ve ekiple sohbete... "Acı Tatlı Ekşi'... Tam da hayatın kendisi... Yaşadığımız duygular bunlar. İçimde hep bir aşk filmi yazmak vardı" diye başlıyor söze Buğra Gülsoy.
Okul yıllarında tanışıp oyunlar oynarak başlayan arkadaşlıkları aşka dönüşen bir çift 'Duygu' (Özge Özpirinçci) ve 'Murat' (Buğra Gülsoy). Bize izlettikleri görüntülerden anlıyoruz ki; kızımız deli ve çatlak biri, her hareketi dürtüsel ve oyun oynamaya bayılıyor. Oyunlarının adı: 'Benim için ne yaparsın?'
Ellerinde hazırladıkları kartlar; günlük hayatın içinde, okulda, sokakta, parkta, davette bu kartları çekip en yapılmayacak şeyleri yapıyorlar. Yani hayata, düzene, 'Ayy ayıp olur'lara, toplum kurallarına meydan okuyarak çocukça eğleniyorlar.
Sonra gerçek dünya gelip karşılarına dikiliyor. Kız, yurt dışına okumaya gidiyor çünkü hayali bu. Erkek, aşçı olmak istiyor çünkü hayali bu.
(Buğra Gülsoy, film için MSA'da kurslara gidip şeflik sertifikası almış, nefis yemekler pişiriyormuş.)
Büyük aşklarını bırakmak zorunda kalıyor, beş yıl sonra eğer hâlâ bekarlarsa buluşup evlenmek üzere ayrılıyorlar. Gerisi filmde...


Yusuf Akgün-Gözde Türkpençe

AŞKLARA HEP YAZIK OLUR
Filmin soruları da şöyle: Aşkın için ne yaparsın? Anlık hazlarla dolu inişli çıkışlı bir aşk mı, yoksa emek verilmiş gerçek sevgi mi? Gerçekten sevmeye hazır mısın? Bunu başarabilir misin?
Bu son soruya hepimiz, 'Tabii sevebilirim' cevabını verebiliriz elbet. Ancak büyük sabır, inanç, teslimiyet, cesaret, çaba ve adanmışlık ister gerçek sevgi. Hele ki anlık ve bencilce yaşanan günümüz dünyasında...
O yüzdendir ki, büyük görünen aşklar aniden son bulur, bir daha da geriye dönülüp bakılmaz. O yüzdendir ki, aşklara hep yazık olur.
BKM ve Koreli CJ Entertainment ortak yapımı olan bu aşk filmi, kış sezonunda vizyona girecek. Merakla bekliyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA