Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

TRT Müzik'te ezber bozan yapım

TRT Müzik kanalını fırsat buldukça takip ediyorum... Digitürk'te müzik kanalı kalmayınca (Bkz. MTV Türkiye, Dream TV ve Number One'ın Digitürk'ten çıkarılması) daha da bir sardım TRT Müzik kanalına... TRT Müzik'in geniş bir yelpazede yayın yapması bence en büyük artısı. Diğer müzik kanallarında pek ekrana gelme fırsatı bulamayan farklı müzik türlerine yer veriyorlar. TRT Müzik'te sadece müzik yok; müzisyenlerin otobiyografisini anlatan programlar, belgeseller, bir müzik enstrümanının tanıtımı, nostaljik programlar vs. her müzikseverin ilgisini çekecek ayrıntı ziyafeti var bu kanalda. Bu programlar içinde benim en çok beğendiğim ise 'Müzik Haber'... Her gün öğlen ve akşam kuşağında iki kere ekrana geliyor. Süresi sadece 20 dakika ama bu kısacık sürede başarılı işlere imza atıyorlar. Bir kere memlekette hangi müzik etkinliği, konser ya da hangi yeni albüm çıkmış, 'ajanda' bölümünde ayrıntılı bir şekilde ekrana getiriyorlar. "Akşam müzik dinlemeye hangi konsere ya da etkinliğe takılsam" diyorsanız, mutlaka bu programı takip edin. Son dakika değişikliklerini, konser iptallerini anında izleyicileriyle paylaşmaları da güzel... Programda cazdan alaturkaya, tasavvuftan popa geniş bir yelpazeden haberlere yer verilmesi de önemli. Örneğin tasavvuf müziğinden bir habere rastlamak insanı şaşırtıyor. Normalde hiçbir kanal bu haberleri ekrana getirmez. Önemli isimlerle bile röportaj yapıp bunları çok 'hap', insanı bezdirmeyecek derecede kısa ekrana getirmeleri de ilgimi çekti. Başka bir müzik kanalında olsa; 'Müzik Haber'de ekrana gelen bir röportaj ya da bir araştırma haberiyle programın tamamını kapatırlar.

AYRINTILARLA YÜKLÜ
Programın kurgu anlayışı da başarılı ve dinamik... Örneğin bir sanatçının yeni albümü tanıtılıyorsa mutlaka o sanatçıyla yapılmış röportajı ve albümüyle ilgili ayrıntılı haberleri ekrana getiriyorlar. Hangi sanatçıyla ilgili haber yapılırsa yapılsın mutlaka geleceğe dair bilgiler, konser tarihleri de veriliyor. Bir de gazeteci olarak dikkatimi çekti; atıyorum Kars'ta, Mersin'de, nerede bir konser varsa muhabir yollamışlar. Yani 'Müzik Haber', ajansların rutin haberlerine de takılmıyor. Normalde bu tür programlar sadece İstanbul'daki etkinliklerle kısıtlı olduğu için bu ayrıntıya dikkat çekmek istedim. 'Müzik Haber'in yapımcısı Sinan Üstüner ve ekibini kutluyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA