Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ESRA TÜZÜN

İlaç kadar etkili egzersizler

Yürüme: Aktiviteleri uzun süredir kısıtlanmış kişilerde yürümeye 5 dakika ile başlanır. Bu süre her gün 1- 2 dakika kadar arttırılır ve 60 dakikaya kadar uzatılır. Bu hedefe ulaştıktan sonra haftada 3-4 kez 45 dakika- 1 saat yürüyüş yapılır. Eğer bu süre fazla geliyor ise kısaltılır, ancak kesinlikle tümden bırakılmamalıdır.

Bisiklet: Statik egzersiz bisikletleri kapalı alanda aerobik egzersiz yapma avantajı sağlar. Yine kısa süreler ile başlanır, süre yavaş yavaş 1 saate kadar uzatılabilir. Diz ağrısı olanlarda tercih edilmez.

Yüzme: Eklemlerin yük taşımaması nedeniyle ideal bir egzersizdir. Yarım saat su içi hareket veya yüzme genellikle yeterlidir.

Yoga: Solunum ve gevşeme üzerine odaklanır. Adalelerde ve eklemlerde esnekliği artırır, anksiyeteyi azaltır, kan akımını arttırır ve ağrıyı azaltır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA