Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HİLAL KAPLAN

Suriye Türkiye olur mu?

Yabancı basının iki yıldır Türkiye'ye giydirmek istediği gömleğin adıydı 'Suriye'. Bu formülde, insanları katleden vahşi bir diktatör, kurulduğu günden bugüne muhalifleri ya öldüren ya da hapseden vahşi Baas rejimi, halkına düşman bir istihbarat devleti gibi kocaman eksikler vardı ama ne fark ederdi ki...
Türkiye'yi yabancı basından takip eden birisi için biz, iç savaşın uçurumunda, tüm kötülüklerin kaynağı olan kana susamış bir canavar tarafından yönetilen, her an birbirini boğazlayacak insanlardan müteşekkil bir ülkeydik. Bir kısım Türkiyeli basın mensupları da bu imajı köpürtmek için az uğraşmadı değil. O yüzden Yenikapı'da verilen imaj öylesine güçlü, öylesine yıkıcıydı ki...
Musevi Cemaati, o gün 'aşkla' Yenikapı'daydı mesela. Dünya Yahudi Kongresi'nden ADL'ye kadar tüm global sivil toplum örgütlerine Yenikapı mitingine destek mesajı yayınlatmalarını sağladılar. Türk Musevi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzadeh'i başındaki al yıldızlı şapkasıyla, Abdullah Ustaosmanoğlu Hocamız ile sohbet ederken görmek ne güzel bir manzaraydı ayrıca.
Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın halka hitabı ve verdiği mesajların coşkuyla karşılanması çok önemliydi mesela. Çünkü darbe püskürtüldüğünden beri Türkiye'nin devlet olarak zayıfladığı, ordunun toparlanamayacağı mesajı veriliyordu. Görüldü ki Türkiye milletiyle de kurumlarıyla da güçlü ve dimdik ayakta durmaktadır.
Başı açık kadınlarımızla başı kapalı kadınlarımızı yan yana, omuz omuza, her zaman olduğu gibi görmek keza... Yıllardır Türkiye'ye "dostumuz sekülerler, düşmanımız İslâmcılara" karşı diyerek dünyaya sunan yabancı 'gözlemci ve analistler'in odalarına asmalık fotoğraflar vardı gerçekten.
Muhalefet partilerimizin genel başkanları Bahçeli ve Kılıçdaroğlu ile Başbakan Yıldırım'ı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aynı sahnede halka hitap ederken görmek ise kuşkusuz mitingin tarihe geçen en önemli öğesiydi.
Bu miting sonrası, Türkiye'nin eli düşmanlarına karşı artık daha güçlüdür. Verilen mesaj, içeride de dışarıda da boyun eğmeyi reddeden, esarete cesaretle karşı çıkmaya devam eden bir ülke olacağımız gerçeğidir. Artık olmasını istedikleri soru "Türkiye, Suriye olur mu"yu değil, olmasından korktukları "Suriye, Türkiye olur mu"yu sordurma zamanıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA