Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Madımak müzesi

Bundan 17 sene önce, Sivas'ta Madımak Oteli'nde meydana gelen katliam, hâlâ unutulmadı. Ve nihayet devlet bir adım attı. Devlet Bakanı Faruk Çelik, otelin kamulaştırıldığını açıkladı. Şimdi sıra, sivil toplum örgütleri ve Alevi dernekleriyle konuşup, nasıl bir müze yapılacağını tespit etmeye geldi. İnsanlık müzesi... Herhalde içinde, kutuplaşmaları arttırmak yerine, barış ve dostluk yansımalarını göreceğiz.
Alevi ve Bektaşi Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Balkız'ı dinledim. Sivas Valisi, "2 Temmuz'un cuma gününe denk gelmesi sebebiyle, yeni bir çatışma olur, aman cuma değil başka gün anma toplantısı gerçekleşsin" demiş. İşte bu olmadı. Aynen Ali Balkız'a katılıyorum. Sanki camilerden çıkacak olan dini bütün Müslümanlar, Alevilere saldıracak! Zaten Madımak olayı üzerinde derin şüpheler mevcut. Kendi halinde bir Müslüman'ın böyle bir vahşetin mimarı olacağını sanmam. Madımak yangını, sade vatandaşın değil, Türkiye'de Alevi-Sünni çatışmasını körüklemek isteyen karanlık kişilerin işidir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA