Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Çoğu işadamı mali tablo okuyamıyor!

"Kriz demek mali tablolar üzerinde baskı demek" diyor EY Türkiye Ülke Başkanı Mustafa Çamlıca.
Bu ne anlama geliyor diye merak ediyorsanız, onu da söyleyeyim. Mali tablosunu iyi okuyamayan, iyi yönetemeyen şirket zora giriyor, iyi okuyan ise şirketi krizden hiç etkilenmeden yürütmeye ve büyütmeye devam ediyor.
Çamlıca, Türkiye'deki pek çok işadamının kâr zarar bilmediğini ve mali tabloyu da okuyamadığını iddia ediyor ve BİST'ten güncel örneklerle bu iddiasının arkasında duruyor. Ekonomi büyürken, her şey yolundayken bu belki sorun olmayabilir ama zorlu yıllarda ne kadar önemli olduğunun örneklerini gördüğümüz günlerdeyiz.
"Nakit varsa kârım var, nakit yoksa zarardayım! Bu yaklaşımla şirket yönetilemez" diyen Çamlıca, işadamlarının rakamların 6 ay, bir yıl sonra nereye gideceğini bilmeleri gerektiğini söylüyor.
Çamlıca'ya göre ekonominin zorlu günler geçirdiği şu günlerde mali tablolara bir baskı var. Şirket kendi kafasına göre bu baskıyı çözmeye kalkarsa hata yapar. Uzun dönemli strateji belirlemek şart. İşte bu konunun uzmanı da yönetim danışmanlığı yapan şirketler. Ey Türkiye'nin geçen yıl 2 bin müşteriye 4 bin iş yaptığını öğreniyoruz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA