Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Şirketler bu hafta ‘soft power’da zirve yapacak!

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, temmuz ayında buluştuğumuzda 'soft power'ın öneminden söz etmişti. Yani ekonominin yanında onun kadar önemli ve hatta itici gücün kültür, sanat ve spor olduğu gerçeğine atıfta bulunmuştu. Türkiye'ye lig atlatmak istiyorsak bu konuları asla geri planda tutmamalı, geliştirmek için hepimiz elimizden geleni yapmalıydık. Şahenk, bu konuda da en önemli faktörün 'iş dünyası' olduğunu söylemişti.
Nitekim bunun nasıl gerçeğe dönüştüğünü yaşayacağımız bir haftaya giriyoruz. Pazartesiden itibaren İstanbul'da öyle bir hafta yaşanacak ki gördüğümüz sanat eserlerinden ve aktivitelerinden başımız dönecek. Hepsinde de başrolde Türkiye'nin önde gelen şirketleri, kurumları ve müzeleri var. Tüm İstanbul halkının ücretsiz girişlerle davetli olduğu İKSV tarafından düzenlenen ve Koç Holding ana sponsorluğunda gerçekleşen 15'inci İstanbul Bienali kapısını, 'İyi Bir Komşu' temasıyla salı günü açacak.
Hafta dünyanın en sansasyonel çağdaş sanatçılarından biri olarak öne çıkan Çinli Ai Weiwei'nin Sakıp Sabancı Müzesi'ndeki muhteşem sergisiyle başlayacak. Ardından hafta boyunca göreceğimiz önemli sanat olayları şöyle. Türk Telekom CEO'su Paul Doany ile UNIQ İstanbul'da görme engellilere özel olarak hazırlanan 'Tablolar Konuşuyor' sergisini dolaşacağız ki bu sergide daha önce Türkiye'nin ilk Telefon Kütüphanesi'ni projesini de gerçekleştiren Türk Telekom bir adım daha öteye giderek, Boğaziçi Üniversitesi işbirliği ile Leonardo da Vinci'nin Mona Lisa'sı başta olmak üzere en ünlü eserlerini konuşturacak.
Dünyanın en büyük 200 koleksiyoneri arasında gösterilen İran asıllı İngiliz Maleki Ailesinden Kamiar Maleki'nin direktörlüğünü üstlendiği Contemporary İstanbul kapılarını bu hafta çarşamba günü açacak. Türkiye'den ve yurtdışından önemli galerilerde yerli ve yabancı pek çok sanatçının eseri sanatseverle buluşacak. Bu hafta şirketlerde de pek çok sanatsal faaliyet var.
Mesela Ferko Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Meriç, dünyaca ünlü sanatçımız Refik Anadol'un 'Wind of İstanbul' adlı dijital eserini Levent'teki merkezlerinde sanatseverlerle buluşturuyor. Ömer Koç, Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık Yönetim Kurulu Başkanı sıfatıyla Yapı Kredi Yayıncılık'ın Beyoğlu'nda yenilenen binasının açılışını da Yapı Kredi Koleksiyonlarından Bir Seçki ile yapıyor ve sanatseverleri bu sergiye çağırıyor.
Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık ise Borusan Contemporary'nin koleksiyonuna yeni katılan eserlerden oluşan yeni sergiyi perşembeden itibaren sanatseverlere açarken, UNLU&Co Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut ve Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Ünlü de şirketin çağdaş sanat koleksiyonunu göstermek için bir sanat turu yapacak.
Diyeceğim o ki kültür ve sanatın önemini kavrayan şirketler, İstanbul'a müthiş bir hafta yaşatmaya hazırlanıyor. Yurtdışından pek çok ünlü koleksiyoner, sanatçı da İstanbul'un yolunu tutuyor. Türkiye'nin tanıtımına bundan daha güzel bir pozitif katkı olamaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA