Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Lacivert Memleket

Eski bir Nokta'cı olarak dergilere özel merakım var ve ne zaman yeni bir dergi çıksa bulup okumaya çalışırım. Sektör dergileri dahil. Son bir yılda ilgiyle okuduğum bir dergi var: Lacivert. Birinci yılını kutlayan Lacivert dolu dolu bir dergi. Harika yazılar çıkıyor. Aralık sayısında "Memleket" meselesi var. O konuda konuşanlardan biri de Psikiyatrist, Şair Yazar Prof. Kemal Sayar.
Sayar'ın memlekete ve bize dair çok anlamlı tespitleri var. İşte onlardan sadece biri:
"Ben Türkiye'nin yaşayacağı büyük bir buhranın, halkın bu önsezisiyle, sezgisiyle önlendiğini düşünüyorum. Aslında ne zaman büyük bir hadise olsa bu halkın bilgeliğinin gökte büyük bir yıldız gibi parladığını görüyorsunuz. Sözgelimi Özgecan Aslan cinayetinde bütün ülkede herkes birbirini suçlarken, herkes gösterecek bir hain ilan etmeye çalışırken vefat eden kızımızın babası çıktı ve bütün Türkiye'yi yatıştıran bir konuşma yaptı. Bu halkın içinde merhametle mayalanmış bir bilgelik olduğunu düşünüyorum."
Başta Genel Yayın Yönetmeni sevgili arkadaşım Meryem İlayda Atlas olmak üzere emek veren herkesi kutluyorum. Elinize sağlık.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA