Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Paran kadar konuş uygulaması

Yediğimiz yemekten, giydiğimiz elbiseye- ayakkabıya, gittiğimiz seyahate, yaptığımız pilatese kadar her haltımızı sosyal medyada paylaşırsak böyle bir uygulamayla karşılaşınca şoklara girmemiz anlamsızlaşır değil mi?
Efendim, bir akıllı telefon uygulaması hastası olan arkadaşım sağ olsun, beni 'Peepme' ile tanıştırdı.
Nedir bu 'Peepme'? İlk bakışta, sosyal medya görgüsüzlüğünde son noktadır. Diyelim Instagram gibi bu uygulamayı da cebinize indiriyorsunuz, adınız, e-mailiniz ve altı haneli şifrenizle konuya dahil oluyorsunuz.

Ayıp olmaz evladım

Konumuz ne? Konumuz neye, ne kadar para harcadığımız.
Yok yok, "Domatesin kilosu markette beş lira, patates zaten aldı başını gitti, ay başını zor getiriyoruz vallahi" tadında bir para harcama bildiriminden bahsetmiyorum.
Peepme'ye üye arkadaşlar satın aldıkları herşeyi (ki bu şeyler özellikle lüks tüketim ürünleri oluyor) fotoğrafları ve fiyatlarıyla paylaşıyorlar.
"Aman evladım ayıp olur, mal gösterilmez, para söylenmez" dönemi çoktan bitti tabii ki. Ne yaparsan asla ayıp olmaz evladım.
Çünkü günümüzde olanı da olmayanı da milletin gözüne sokma salgını var.
Parayla, güçle karşıdakini ezmeye çalışıp kendini cilalamak, iyi hissetmek, yüce hissetmek moda.

Malım var, malım var

Marka marka ayakkabılar, bilmem kaç yüz bin dolarlık arabalar, Chanel çantalar, purolar, telefon kılıfları, elbiseler, içkiler, şampanyalar, saatler yediği istiridyenin fiyatını bile koyan var.
Maksat, ne kadar harcadığını cümle aleme duyurmak. Maksat, nelere para yatırdığını el alemin burnuna sokmak.
Yani 'paran kadar konuş' diyen bir uygulama.
Haaa peepme'de dolaşırken 3-5 dolarlık ürünler de karşınıza çıkmıyor mu, çıkıyor.
Ve fakat onlar daha çok reklam amaçlı. Yani uygulamada gezerken başkasının malına iç geçiren bütçesi düşük üye bari bunlara sevinsin de beğenirse tıklayıp alsın, mideyi bastırsın diye.
Esasen uygulama 'malım var, malım var' diye bağırmak isteyenlere çanak tutup, ağızlarının suyunu akıtırken bir yandan da her tür ürünü fiyatlarıyla ortaya döküp, reklamını yapıp satış yaptırmak amacını da taşıyor yani.
Bu arada uygulamanın yaratıcısı Zeki Sever isimli bir Türk. Şimdiden Avrupa televizyonlarında sık sık boy gösteriyor, ben de merak edip YouTube'dan izledim, ilginç bir kişilik. Neyse, uzun lafın kısası, benden bildirmesi sonra "Duymadık", "Aaa öyle miymiş haberimiz olmadııı", "Yok artık daha neler" demeyin.
Daha neleeer, neler göreceğiz. Azzz sonra.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA