Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Türklerin gözdesi Meksika

Küresel otomotiv üreticilerinin yeni gözdesi Meksika, Türk yatırımcılarının da radarına girdi. Meksika'da üretim yapan otomotiv yan sanayicilerin sayısı artıyor

Otomotiv dünyasının yeni yıldızı olma yolunda ilerleyen Meksika, Türklerin yatırım radarına girdi. 2020'de Amerika ve Kanada'nın üretimini sollaması beklenen Meksika'ya yatırım yapan Türk otomotiv yan sanayi firmalarının sayısı arttı. Orhan Holding ve Murat Ticaret'ten sonra Standard Profil de Meksika'da yatırım yaptı. Otomotiv yan sanayisinde sızdırmazlık profili üretimi gerçekleştiren Standard Profil, 36 milyon dolarlık yatırımla 10'uncu fabrikasını Meksika'da açtı. Standart Profil'in Türkiye'de, İspanya, Çin, Fas, Güney Afrika, Bulgaristan'da tesisleri bulunuyor. Standard Profil CEO'su Turhan Semizer, son teknoloji ile donatılan Meksika fabrikasının Volkswagen ve Audi markaları için üretime başladığını söyledi. Meksika'nın, Kuzey Amerika'da üretim yapan General Motors, Honda, Toyota gibi otomotivin devleri için stratejik bir üretim üssü olduğunun altını çizen Semizer, "Avrupa'da pazar payımız yüzde 20'nin üzerinde. Avrupa'nın ikinci büyük üreticisiyiz. Bu başarımızı Kuzey Amerika'ya taşımak istiyoruz" dedi.

İKİ FABRİKASI VAR
Bursa merkezli Orhan Holding bünyesindeki Nobel Automotive, 2013'te Meksika'da fabrika satın almıştı. Satın alma ile Meksika'daki fabrika sayısını ikiye çıkartan Nobel, Sabinas'taki yeni tesiste hidrolik direksiyon sistemleri için hortum üretecek. Fabrikanın ana müşterisi GM. Meksika'yı keşfeden Türk otomotiv yan sanayi firmalarından bir diğeri olan Murat Ticaret ise, Meksika'daki yatırımını 2013'te tamamladı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA