Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Rusya'nın çıkışı

Petrol zengini Rus başkanların yaptıkları transferler sonucu kadrolarını genişletmesi, Rus takımlarının Avrupa futbolunda yeniden adını duyurmasında başrol oynadı.
Zenit'in, 70 milyon euro harcayan Ribery, Klose ve Luca Toni gibi yıldızları alan ve UEFA Kupası'nın favorisi olarak gösterilen Bayern Münih'i evinde 4-0 yenip finale çıkması Almanya'da ve Avrupa'da şok etkisi yarattı. Zenit dört yıl içinde, Sporting Lizbon'u 3-1 yenip kupayı kazanan CSKA'dan sonra finale yükselen ikinci Rus takımı oldu.
Bu başarının iki etkeni var. 1-Kaliteli oyunculara büyük paralar ödeyip Rusya'da oynamayı kabul ettirdiler ve ilgi gören pazar haline geldiler.
2-Avrupa'da ligler karda, kışta, yağmurda ve çamurda devam ederken Rus takımları dinleniyor. Avrupalı takımlar fazla maç yorğunluğu ve bıkkınlığı yaşarken Rus takımları sezonu Mart'ta açıyor. Bayern'in oynadığı maç sayısı 53'ü bulurken Zenit geçen hafta kendi liginde yedinci maçını oynadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA