Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Canlı bomba!..

Her canlı bomba olayının ardından bir haber beklerim. Bir adli tıp raporu.. Canlı bombanın kanında neler var?.
Son canlı bomba 20 yaşındaymış..
Gencecik bir adamın ölümü göze alması nasıl oluyor?. "Canlı bomba" denen şeyi icad eden Hasan Sabbah.. "Suikastçı" diye dünya dillerine giren "Asasin" sözcüğü, "Haşhaşin" yani "Afyon bağımlısı" ndan geliyor. Sabbah, Alamut Kalesi'ne çağırdığı gençleri afyon âlemlerinde kendilerinden geçirir, koyunlarına huri gibi kızları sokar, ayıldıklarında "Cennete gidip geldiniz. Şimdi şehit olursanız, orada sonsuza dek yaşayacaksınız" der, gene afyonla yükleyip, suikaste yollarmış..
Özet bu..
Peki bugünkü intiharcılar iddia edildiği gibi sadece beyinleri yıkanmış gençler mi, yoksa onlar da haplanıyorlar mı, bunu merak eden yok mu?..
Teröre lanet.. Tamam.. Ama 20 yaşında bir delikanlı, ya da genç kıza ölümü nasıl kabul ettirdiklerini çözemezsek, nasıl mümkün olacak, yarın başka merkezlerde, başka "Canlı" bombalarla mücadele etmek..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA