Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Haydi Jurassic Land'e..

Los Angeles'ta bir türlü punduna getirip Jurassic Land'e gidememiştim.. İçimde kalmadı, Jurassic Land bana geldi.. Orijinal Parkı düzenleyenlerin danışmanlığında İstanbul'da, Bayrampaşa Forum'da Jurassic Land'in açıldığını duyunca, bu defa dostlarımı toplayıp, vakit geçirmeden koştum.
Park, Amerika'daki gibi, bir senaryo üzerine kurulu..
Forum İstanbul'un inşaat kazıları sırasında bir kaç kemik bulunuyor.. İnceleniyor ki, bunlar 65 milyon yıl önce nesli tükendiği bilinen dinosorlara ait. Araştırmalar genişletiliyor.. Kazılar derinleşiyor. Yüzlerce metre derinde yeni bir dünya keşfediliyor.. Dinosorların yaşadığı Jurassic Land.. Bir Juracopter'e binip bu dünyayı gezmeye başlıyorsunuz..
Park'ta ilk durak müze.. 70 dinosor türünün bire bir boyda canlandırılmışlarını görüyor ve onları tanıtan bilgileri ediniyorsunuz.. Hangisi ot, hangisi et yer?. Hangisi daha canavardır?. Hangisi suda, hangisi havada yaşar?. Müze tam da çocuklar için tasarlanmış.. İçlerinde koşuşturup, oynayacakları mağaralara kadar..
Müze gezisinin ardından, asıl sürpriz bekliyor sizi.. Müthiş gösteri.. Aynen Disney Land'dakiler gibi.. Bir sinema salonunda koltuklarınıza yerleşiyorsunuz ve az sonra anlıyorsunuz ki, bir Jurakopter koltuğundasınız aslında. Karada, havada ve denizde giden bu araç, sizi Jurassic Land'e götürecek. Üç boyutlu film başlayınca yola çıkıyorsunuz. Ama o kadar değil.. Koltuklar, Jurakopter'in her hareketini tekrarlıyor. Her yana sallanıyor, titriyor, zank diye çarpıyor ve duruyor.. Isı, nem ve koku efektleri de eklenince, sinemada olduğunuzu unutup, havaya giriyorsunuz.. Özellikle küçük çocuklar çığlık çığlığa.. (Acaba belli bir yaştan küçükler alınmamalı mı, bu bölüme, benim gibi yarım asrı çoktan çevirmiş çocuklar bayılırken..) Filmden sonra, bilim merkezine geçiyorsunuz. Uzmanlar, dinosor yumurtalarını denetliyor, hasta ve sakat dinosorları tedavi ediyor, bu arada sorularınıza yanıt veriyorlar. Oradan Jurassic Park'a geçiyorsunuz.. Burada gene bire bir oranda yapılmış, ama hareket eden, nerdeyse canlı dinosorlar var.. Orada da çalışmalar sürüyordu. Bittiğinde bu Park ve canlandırılmış dinosorların şovu, Jurassic Land'in gözdesi olacak.
Ve sonunda, her tür hediyelik eşya alabileceğiniz şirin bir mağaza ve biz ordayken son hazırlıkları yapıldığı için henüz açılmayan dinlenme ve yeme içme bölümü..
Yani, Jurassic Land, tüm ailenin, büyük baba ve büyük anneler dahil bir arada harika bir gün geçirmesi için bire bir..
Girişler, büyükler 29, çocuklar 21 lira..
www.jurassicland.com.tr

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA