Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Geleceği aydınlatan Işıklar!..

Sabah, Nişantaşı'ndayken, Feyziye Mektepleri Vakfı, Işık Nişantaşı Lisesi hemen karşımızdaydı. Bir de Sevgili Asuman Hanım vardı, vakfın basın işlerine bakan.. Hemen her gün uğrar, hemen her gün lisenin, ya da üniversitenin bir etkinliğini haber verirdi. Gençlerin yaptıklarını izlemeye ve yazmaya öteden beri fevkalade meraklı olduğumdan koşar giderdim. Sadece Nişantaşı değil, Maslak, hatta Şile kampüslerine gittim.. Sonra biz Balmumcu'ya taşındık. Asuman Hanım emekli oldu.. İlişki koptu.. Yıllar yılı görmedim, duymadım, yaz- madım..
Ta ki, Sevgili Cengiz Çevik arayana kadar.. Cengiz, bizim Ali Kocatepe'ye de vokalistlik yapan bir "Mektepli" sanatçı.. "Hıncal Ağabey, Feyziye Mektepleri Vakfı Erenköy Işık Lisesi ve Fen Lisesi Tiyatro ve Müzikal Topluluğu olarak Lüküs Hayat'ı hazırladık. Bekliyoruz" dedi..
Erenköy kampüsüne hiç gitmemiştim.. Koştum tabii.. O civarlarda oturan Aydoğan Ablamı da alarak.. Aydo, okurlar bilir, hani "Paşa Dayımın Kirazları" kitabına isim olan yazımda anlattığım Aşir Atlı Paşa'nın kızı.. Lüküs Hayat'ı Hazım'dan izlemiş bir kuşaktan. Tiyatro ve müzikallere özel meraklı, yani..
Perdenin açıldığı andan itibaren, bir lise temsili değil, her şeyi ile profesyonel bir etkinlikle karşı karşıya olduğumuzu hissettik, Aydo ile.. Playbacksiz, canlı müzik, canlı söylenen şarkılar.. Enfes bir dekor, olağanüstü giysiler, eğlenceli danslar ve birinci sınıf oyunculuk..
Müzikali sahneye koyan Cengiz "Her gün saatlerce, toplam aylarca çalıştık" dedi. Canını çıkarmış çocukların.. Ama böyle bir başarıya da ancak, böyle çalışmayla ulaşılır.
Nasıl mutlu oldum, harikalar yaratan gençleri izlerken..
"İşte Türkiye'nin yarınları bunlar!.. Bu gençler oldukça, kimse yarınlardan endişe etmesin"
diye haykırmak geldi içimden, finalde salon alkışlar, alkışlar, alkışlar altında yıkılırken..
Aydoğan Ablama döndüm.. Yüzünde ayni ifade var..
"Müthiş Hıncal" dedi.. "Bu gençler harika bir iş ortaya koymuşlar.. Bravo!."
Rey Kardeşlerin ünlü müzikalini, İstanbul Şehir Tiyatroları otuz seneden beri kapalı gişe oynarken, bu oyunu seçmek yürek işi..
Okulun müdiresi, tüm bu etkinliklerin gerçekleşmesi için her şeyi yapan Özden Soyer Hocam meğer üç yıldır Cengiz'e "Lüküs Hayat" dermiş.. Cengiz "Daha değil" der, daha kolay bir müzikal seçermiş. Bu yıl nihayet "Tamam, günü geldi" deyip kolları sıvamış..
Sonuca bakar mısınız?.
Bir ödül yağmuru..
Profilo 14. Liseler Tiyatro Festivali..
Çolpan İlhan Özel Ödülü: Lüküs Hayat!.
En İyi Kostüm: Buse Kilimci (O da öğrenci)
Atatürkçü Düşünce Derneği 3. Liseler Tiyatro Buluşması Ödülleri..
En İyi Oyun: Lüküs Hayat.
En İyi Erkek Oyuncu: Kerim Kaya.
En İyi Kadın Oyuncu: Burcu Şahin.
En İyi Kostüm: Buse Kilimci.
Rotary Liselerarası Tiyatro Şenliği Ödülleri..
En İyi Müzikal Vasfi Rıza Zobu ödülü/ Lüküs Hayat
Suhandan Süheyla Şengel Sanata Destek Ödülleri: Özden Soyer ve Cengiz Çevik.
Nisa Serezli / En İyi Kadın Oyuncu: Zeynep Sönmez.
Tolga Aşkıner/En İyi Erkek Oyuncu: Kerim Kaya.
Yardımcı Rolde En İyi Erkek Oyuncu: Gökalp Ciner.
Gülistan Güzey Jüri Özendirme Ödülü: Nihat Tarık Afacan.
Perihan Tedü Jüri Özendirme Ödülü: Lüküs Hayat Orkestrası.
En İyi Kostüm: Buse Kilimci.
En İyi Dekor: Selin Bakış, Fuat Vardar.
Yarışmalar devam ediyor.. Ödüllerin devamı da gelecek.. Ne verilse az.. O kadar başarılı bir yapım ortaya koymuş, Işık Liseliler.
Yani yerim olsaydı da, hepsinin adını buraya yazsaydım. Müzik Yönetmeni Sadettin Ademoğlu, Koreograf Özlem Güde ve Işık Tasarım Selçuk Erdar'ı da ihmal etmeden..
Alkışlar çeyrek saati aşarken, Cengiz, sahneye gelmemi rica etti. Oraya fırlamak ve tüm gençleri, sarılıp öperek kutlamak istiyordum aslında..
Ama reddettim. O coşku gecesinde rol çalmaya zerre kadar hakkım olmadığını biliyordum..
Özden Hocam, merdivenlerine kadar dolu salona bakıp "Bu gece burası dolar mı, diye çok merak ediyorduk. Bu coşkuyla bize güç verdiniz" dedi, teşekkür konuşması yaparken.. "Bu üçüncü ve son temsilimizdi aslında.. Ama şimdi 12 Haziran'da Nişantaşı'nda bir kere daha sahnelemeyi düşünüyoruz" dedi..
Yaparlar ve haber verirlerse, buradan duyururum. O zaman bir yolunu bulup gitmeye bakın..
Genç Işıklar'ın aydınlattığı gelecek, sizi de çok ama çok umutlu ve mutlu edecektir..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA