Türkiye'nin en iyi haber sitesi

İngilizceyi ABD’de Yaşayarak Öğrenme Fırsatı

Işık Üniversitesi hazırlık öğrencileri için çok özel bir değişim programı sunuyor. Mercer Üniversitesi ile yapılan anlaşma sayesinde Işık Üniversitesi öğrencileri, İngilize’yi yaşayarak öğrenme fırsatı yakalıyor... İlandır.

Işık Üniversitesi, hazırlık öğrencilerinin yararlanması için Atlanta Mercer Üniversitesi ile çok önemli bir değişim programı anlaşmasına imza attı. Anlaşma kapsamınca iki üniversite öğrencileri İngilizce öğrenimlerine iki üniversiteden birinde devam edebilecek. Işık Üniversitesi, bu program sayesinde öğrencilerinin dili hızlı öğrenmesini ve kısa bir zamanda dilde akıcılık kazanmalarını hedefliyor.
Mercer Üniversitesi'ndek yedi haftalık İngilizce modülü sadece İngilizce öğretim programını kapsamıyor. 1833 yılında kurulan ve köklü bir eğitim kurumu olan Mercer Üniversitesi'nde 8 bin 200'ün üzerinde öğrenci, farklı alanlarda eğitim görüyor.

Üç mevsim, iki dönem
Işık Üniversitesi öğrencilerine sunulan İngilizce modülü ise ortalama 15 kişilik sınıflarda, iki aylık bir programdan oluşuyor. Bu dil programı, sonbahar, ilkbahar veya yaz mevsimlerinde,7 haftalık bir programdan oluşuyor. Sözkonusu program Işık Üniversitesindeki Yoğun İngilizce programının aynısı ve öğrenciler dilerlerse çıkış sınavlarını Mercer Üniversitesi'nde alabiliyor.
Programa katılmak isteyen Işık Üniversitesi öğrencileri için farklı konaklama imkânları bulunuyor. Aile yanında konaklama, yurtta konaklama, apartman kiralama ve otelde kalma gibi olanaklar farklı ücretlendirmelerle tercih edilebiliyor. Program süresince tüm öğrenciler, yerleşkede yer alan sağlık kliniğinden ücretsiz olarak yararlanabiliyor.

Mercer Üniversitesi'nin geniş bir arşive sahip olan kütüphanesinin yanısıra, yüzme, tenis, futbol, basketbol, aletli jimnastik, yoga, bilardo, langırt gibi etkinlikler yerleşke içinde yararlanılabilen sosyal aktiviteler arasında bulunuyor. Bu etkinliklerin yanısıra öğrencilerin hoşça vakit geçirebileceği geziler, dans etkinlikleri, outdoor aktiviteleri de öğrenilen dilin kullanılmasını sağlayan araçlar olarak dikkat çekiyor.
Yedi haftalık İngilizce modülüne dahil olan altı kur başarıyla tamamlandığında programa katılan öğrenciler diploma almaya hak kazanıyor.

Işık Üniversitesi Tanıtım Günleri: 12 Temmuz - 5 Ağustos
Işık Üniversitesi, 12 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında düzenleyeceği "Sende Işık Var!" Tanıtım Günleri kapsamında aday öğrencileri Şile Kampüsü'ne bekliyor. Işık Üniversitesi'nin doğayla iç içe ve denizle bütünleşmiş kampüsünü gezme fırsatı yakalayacak öğrencilere rehberlik uzmanları tarafından tercih danışmanlığı hizmeti de verilecek. Golf araçlarıyla yapılacak kampüs turunda adaylar, Işık Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri tarafından detaylı şekilde bilgilendirilecek.

Şile Kampüs Tanıtım Günleri İletişim:
Tel: 0 216 528 70 43

Maslak Kampüs Tanıtım Günleri İletişim:
Tel: 0 212 286 49 11



aday@isikun.edu.tr

ARKADAŞINA GÖNDER
İngilizceyi ABD’de Yaşayarak Öğrenme Fırsatı
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA