Dana eti ve kuru soğan kuş başı doğranır. Margarinin yarısı ile beraber kavrulur. Domates salçası, bulyon ve su ilave edilerek pişmeye bırakılır. Diğer taraftan patlıcanlar şişlenerek kabuklu köz ateşinde (isterseniz yağda kızartabilirsiniz) közlenir. Limonlu su içerisine kabukları soyulur. Margarinin diğer yarısı ile un kavrulur içerisine soğuk olarak süt ilave edilir. Koyulaşmasına yakın ince doğranmış patlıcanlar ilave edilip karıştırılarak koyu bir kıvam elde edilir. Pişen dana etimiz ile patlıcan alta gelecek şekilde servis edilir. Afiyet olsun.
MALZEMELER (4 Kişilik)
Dana Eti 500 gr Patlıcan 300 gr Margarin 125 gr Un 60 gr Süt yeterince Limon suyu 1/2 adet Domates salçası 40 gr Tuz, karabiber yeterince Dana bulyon 4 gr Kuru soğan 120 gr