ARPA ŞEHRİYELİ USKUMRU RATATUY
Fırını ve salamandrayı önceden 180 °C'ye getirin. Kırmızıbiberlerin kafasını kopararak çekirdeklerini ve zarlarını çıkarın ve kalın bir şekilde doğrayın. Bu arada, kırmızı soğanı da kalın bir şekilde doğrayın. Genmiş bir tavada yağı ısıtın ve soğan ile sarımsağı yumuşayıncaya kadar 5 dakika kızartın. Kırmızıbiber parçalarını ve kapak dilimlerini ilave ederek 5 dakika daha kızartın. Sonra, domatesleri ilave ederek 5 dakika kadar daha pişirin ve tuz ve karabiberle tatlandırın ve ısıya dayanıklı bir kaba yerleştirin. Balığı; tuz, karabiber, limon suyu ve zeytinyağı ile tatlandırın ve hafif ızgarada veya tavada 5 dakika pişirerek daha önceden hazırlanmış sebzelerin üzerine yerleştirin ve üzerine zeytinyağı dökerek taze fesleğen yapraklarını ilave edin, sonra önceden hazırlanmış fırında veya salamandrada 10 dakika kadar pişirin. Arpa şehriyeyi haşlayın ve tavada kısık ateşte maydanoz ve dereotu ilavesi ile kavurarak balığın yanında servis yapın. Afiyet olsun!
MALZEMELER
(4 Kişilik) 1 adet kırmızıbiber 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet soyulmuş kırmızı soğan 1 diş soyulmuş ve dilimlenmiş sarımsak 2 adet kalın dilimlenmiş yeşil kabak 3 adet küp doğranmış orta boy domates Yeteri kadar tuz ve karabiber 2 porsiyonluk temizlenmiş ve kapası koparılmış uskumru 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet taze limon suyu 1/2 demet taze fesleğen yaprağı 1 su bardağı arpa şehriye 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz 1 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu