* Tavukları 5 parçaya bölün ve derin olmayan bir tabağa koyun. Yoğurdu, zerdeçal, rendelenmiş limon kabuğu ve tavukları karıştırın ve bu karışımı 1 saatlik bir terbiye için buzdolabına koyun.
* Tavuk parçalarını her bir şişte 8 adet olmak üzere şişe geçirin. Ve yüksek ısıda 10 dk. ızgara edin. Şişleri belirli aralıklarla dön derin ve marina sürün. Tavuklar hafifçe kızarıncaya ve tamamen pişene kadar devam edin.
* Her bir tabağa tabuleyi dökün üzerine tavuk şişlerini yerleştirin ve taze nane filizleriyle süsleyip sıcak servis edin. Tabule'yi yapmak için
* Bulguru derin bir kaba dökün ve üzerini örtecek kadar kaynar suyu üzerine döküp üzerini bir kapla örtün, 20 dk ıslatın.
* Bir kapta zeytinyağı ve limon suyunu karıştırın, sonra kırmızı soğanı ekleyip on dakika bekletin.
* Bulgurun suyunu boşaltın, fazla nemi mutfak havlusu ile alın. Kırmızı soğanı, salatalık, aroma bitkilerini karıştırıp tuz ve karabiberle tatlandırıp hafifçe karıştırın. Afiyet olsun!
MALZEMELER (4 Kişilik)
400 gr. tavukgöğsü filetosu 200 ml. doğal az yağlı yoğurt 1 diş dövülmüş sarımsak 1 kırmızıbiber, çekirdekleri çıkarılmış ve ince doğranmış 1/2 çay kaşığı zerdeçal 1/2 limonun suyu ve kabuğunun ince rendelenmesi
Tabule için
1 su bardağı ( 175 gr ) bulgur buğdayı 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1/2 limon suyu 1/2 ince doğranmış kırmızı soğan 1/4 küp şeklinde doğranmış salatalık 2 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz 2 yemek kaşığı doğranmış taze nane Tuz Karabiber