Akdeniz Üniversitesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Usta, kışın üretilen domatesin, doğal olmayan şekilde yetiştirildiği için yarardan çok zarar getirdiğini öne sürdü. Kış aylarında üretilen domateste birçok katkı maddesi ve ilaç kalıntısı bulunduğunu belirten Prof. Usta, "Domatese bağlı zehirlenmeler arttı. Kışın domates tüketmek akıllıca değil. Sadece domates değil bütün sebze ve meyveleri mevsiminde tüketmek gerekiyor" diye konuştu.
AKILLICA DEĞİL
Gerekli mineral ve vitaminlerin mevsiminde yetişen meyve ve sebzede bulunduğunu kaydeden Usta, "Kışın üretilen domatesler doğal prosedürlerden geçmiyor. Kışın domates tüketmek çok akıllıca bir yöntem değil" dedi.