Önce yerel olarak Antalyalıların, son 30 yıldır da dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayanların ağız tadına hitap eden Yenigün Gıda, 100'üncü yılını kutluyor. Bundan tam 100 yıl önce kurulan ve ilk yıllarında susamın işlenmesiyle tahin, tahin helvası üretimi yapan Yenigün Gıda, ürün yelpazesini geliştirip çeşitlendirerek bugün reçel, lokum, pekmez, turşu, aromalı toz içecek imalatında iddialı bir konuma geldi. Firma bugün tam 40 çeşit farklı üründen reçel üretiyor ve aynı zamanda Antalya'ya özgü turunç, bergamot, patlıcan gibi reçellerin Türkiye'deki en büyük üreticisi. Firmanın ürünleri arasında şeker ilavesiz, organik, diyabetik reçel çeşitleri de yer alıyor.
TEK ÜRETİCİ KONUMUNDA
Hurma, dut, üzüm, keçiboynuzu, andız pekmezi üretimi gerçekleştiren firma, patentini de aldığı Pekmix ürününde ise 5 adet farklı meyvenin karışımından elde edilen ve içinde pek çok vitamin ve minerali bir arada barındıran ürünün tek üreticisi konumunda. Antalya Havalimanı karşısındaki fabrikasında ISO 22000 ve ISO 9001 Kalite ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri standartlarına göre üretim yapan Antalya Yenigün Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, ANFAŞ Expo Center'da gerçekleştirilen Food Product 21'inci Uluslararası Gıda İçecek Fuarı'nda ürün çeşitliliği ve yeni ürünleri ile yerini aldı