TÜRKİYE'DE lavanta üretiminin yüzde 80'ini karşılayan Isparta'nın Keçiborlu ilçesine bağlı Kuyucak köyünde, sezon hazırlıkları tamamlandı. Bir önceki yıla göre konseptlerini geliştiren üreticiler, yerli ve yabancı misafirlerin köyden mutlu ayrılmalarını sağlamak amacıyla özel çalışmalar yapıyor. Köyde işletme sayısında artış olurken, hazır hale getirilen pansiyonlar ve yapılan çevre düzenlemeleriyle gelen misafirler daha rahat ağırlanacak.
ÇİFTÇİ TURİZME ALIŞTI
Sezona kısa bir süre kalmasına rağmen, erken açan lavantalar da ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Bu bahçelere gelen yerli ve yabancı turistler eşsiz güzellik içerisinde dolaşarak, fotoğraf çektiriyor. Üreticilerden bilgi alan ziyaretçiler, dondurmadan bala kadar birçok alanda lavantadan üretilen ürünü tatma imkanı yakalıyor.
500 BİN ZİYARETÇİ
Lavanta Kokulu Köy Projesi Koordinatörü Ali Sağdaş, "Son yıllarda çiftçilerimiz kırsal turizme alıştılar. İlgi de her yıl katlanarak artıyor. Geçen yıl ziyaretçi sayımız 350 bin civarındaydı. Bu yıl 500 bin ziyaretçi bekliyoruz" dedi.