TURIZMIN olduğu gibi tarımın da başkenti olan Antalya'da olgunlaşıp, başak veren ekinlerin biçerdöverlerle hasadına başlandı. Serik'te tarım işçisinin de görev aldığı hasatta hummalı çalışma yürütülüyor. Üretim sürecinde sarf edilen emeğin karşılık bulması için hasat kriterlerine azami ölçüde dikkat ediliyor. Buğday taneleri altın sarısı sap ve başaklarından teknolojik araçlar yardımıyla özenle ayrıştırılıyor.
118 BIN DEKARDA EKIM
İklim şartları nedeniyle bu yıl hasadın yaklaşık bir hafta kadar erken başladığını belirten Serik Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Çömezoğlu, "Bölgemizde genelde dekar başına 400 ila 600 kilo arasında verim alıyoruz. Bölgemizde 118 bin dekar alana buğday ekimi gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıl hasat verimimiz 53 bin ton olarak gerçekleştirildi. Bu yıl da aynı verimi bekliyoruz" dedi.