Yaz boyunca Yunan tavernalarında yedik, içtik, eğlendik. Kışın da meyhane modası devam ediyor. Emre Çapa, Pera'daki Palazzo Donizetti otelinin terasında, ortağı Arto Ankaralıyan ile birlikte
Duble isimli bir modern meyhane açıyor. Önümüzdeki cumartesi akşamı kapılarını açacak olan mekan, aslında bir meze barı. 40 çeşit meze, ufak tapaslar şeklinde masalara servis edilecek. Mezeler de öyle bildik klasik lezzetler değil. Aralarında pastırma turşusu, hurmalı şakşuka gibi tatlar var. Kulağa garip gelebilir, ama denemeden karar vermeyin derim. Emre Çapa'nın en büyük rakibi de amcası. İzzet Çapa'nın Mr. President'ı ile Emre Çapa'nın Dublesi, Pera'da karşılıklı hizmet verecek. Ama ikili durumdan memnun "Sinerji yaratacak" diyor.
Etiler'de mekan savaşları
Etiler Nispetiye Caddesi, yeme-içme ve eğlence hayatının her dönem kalbinin attığı yerlerdendir. Geçen yıl şatafatlı bir açılış yapan
GQ aradığını bulamamış ve beklenildiği gibi Papermoon'a rakip olamamıştı. Bu yıl şansını yeniden deniyor. Tüm dekorasyon baştan aşağı yenileniyor. Çok yakında fine dining restoranı olarak hizmete girecek. Tutar mı, Papermoon'un tahtını sallar mı, orasını hep birlikte göreceğiz. Ama Etiler'de hareketlenme yaşandığı bir gerçek. Kapanan Kitchenette'in yerine Uzakdoğu restoranı açılıyor. Fiyatlar uygun, yemekler iddialı olacakmış. Bu restoranın hemen yanınaysa bir kebapçı açılıyor. Çapa Group elbette Etiler'i de boş bırakmıyor ve buraya bir
Limonata açıyor. Üst katı maçların izlenebileceği bir pub olarak hizmet verecek.
Nişantaşı'nda dünya markaları
Uzun süredir şehirde bir fısıltı dolaşıyor. "
Zuma, Ortaköy'den Nişantaşı'na taşınacak, onun yerinde de ünlü bir başka Japon restoranı olan
Roka açılacak" deniyor. Son durumu söyleyeyim: Zuma yerinde kalıyor, Roka da Nişantaşı'nda eskiden Armani Cafe'nin olduğu yere açılıyor. Nişantaşı'na Fransız dokunuşları da geliyor. Dubai, Londra ve Beyrut'ta da şubeleri olan
La Petit Maison, Fransız mutfağını semte taşıyacak. Louis Vuitton'un yanında hizmete girecek
Limonata Apartment ise klasik konsepti dışında şarap barı ve tencere yemekleriyle de fark yaratacak.
Boğaz hattında New York esintisi
Bebek de bu kışa hızlı giren semtlerden. Sahildeki dört katlı Kitchenette konsept değiştiriyor. İçeride hummalı bir çalışma var. Son derece şık bir Fransız brasserie'si açılacak. Tıpkı New York'taki Balthazar'a benzeyecek. Fransız mutfağının en iddialı lezzetlerini, fine dining konseptindeki bu restoranda tadabileceğiz. Rumelihisarı'ndaki pizza restoranı Mama da kapanmıştı. Onun yerinde de iddialı bir bar açılıyor. Böylece Rumelihisarı ilk barına kavuşuyor.
Anadolu yakasında neler oluyor
İtalyan yemeği sevenler için Etiler'deki
Da Mario'nun yeri ayrıdır. 20 yıllık marka, ilk defa bir şube açmaya hazırlanıyor. Bu kez lokasyon Kalamış Marina olacak. Kısa bir süre önce Kalamış'ta şube açan bir diğer mekan da
Cundalı. Kayahan, Asuman Dabak gibi müdavimleri var Cundalı'nın. Susamlı uskumru, kalamar dolma içinde karides... Mekanda öyle lezzetler var ki şehrin öbür ucundan bile meraklıları kalkıp geliyor. Mar Group da Caddebostan'da çok yakında 800 metrekarelik dev
Hardal'ı hizmete sokacak. Günde 600 kişinin ağırlanması planlanıyor.
Ünlü şefler geliyor
Hepimiz merakla Zorlu Center'ın açılmasını bekliyoruz. Gösteri salonları, alışveriş merkezi ve yeme-içme mekanlarıyla şehre soluk kazandıracak. Henüz tüm mekanlar belli değil, ama olanlardan birkaç örnek: Bebek'in mahalle barı
Lucca yeni mekanını burada açıyor.
Borsa Grubu, bir Fransız bistrosu ve bir de Uzakdoğu restoranı açmaya hazırlanıyor. Jamie Oliver-Kaya Demirer
Jamie's Italian'ı açıyor. New York'un popüler gurme restoranı
Eataly de büyük bir yer kiralamış. Dünyaca ünlü şef Tom Aikens de Londra'daki
Tom's Kitchen'ını yeni sezonda burada açacak.
Gurme burgerler çoğalıyor
Gurme hamburger zincirleri bir geldi, pir geldi. ABD'nin ünlü hamburgercisi
Shake Shack, İstinye Park'tan sonra Beyoğlu'nda ikinci şubesini açtı. Tünel'deki şube, kısa sürede şehrin popüler buluşma adreslerinden biri oldu bile. Bu şubenin en büyük sürprizi hot dog'u. Bir de Güllüoğlu baklavası, muz ve tarçınla hazırlanan 'tramway ziyafeti' var ki, sırf bu tatlıyı yemek için gidenler bile var. Ama klasikten vazgeçmeyin, Shakeburger'i deneyin derim. Şehrin bir diğer gurme burgercisi de Hollywood'dan ithal
Fat Burger. O da kapılarını Tünel'de açtı. Hamburgerleri kadar, özel soslu, kaşarlı patates kızartması da iddialı. Karaköy'ün arka sokaklarında açılan
Baltazar'ın da füme et ve karamelize soğanlı Baltazar burgeri çok lezzetli.
Günaydın Steak House'ı da atlamayalım. Doğum günlerine özel 'doğumburger' hazırladı. 1 kilo etten yapılan hamburger, üzerinde mumlarla geliyor. Yeni trend, yaş pasta yerine bu hamburgeri üflemek.