Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

2021’in otomobil trendi elektrikli modeller

Dünyada 2021’in trendi elektrikli otomobiller olacak. 150 elektrikli ve şarj edilebilir yeni modelin satışa sunulması bekleniyor. Türkiye’de de elektrikli otomobiller moda olacak

Dünyada pandemi sürecinde insanların çevre hassasiyetinin artması, elektrikli araçlara olan talebi büyüttü. Başta şirketler olmak üzere birçok tüketici, çevreyi koruma adına üstüne düşeni yapmaya çalışıyor. Otomobil tercihi hibrit ve yüzde 100 elektrikli modellerden yana yapılıyor. Dizel ve benzinli otomobillerden hızla uzaklaşılıyor.
2020'de tamamen elektrikli ve plug-in hibrit otomobil satışları yüzde 43 arttı. Satışlar 3 milyon adetin üzerinde gerçekleşirken, pazar payı yüzde 4.2'e çıktı. 2021'de elektrikli otomobillere olan ilginin artması ve satışların 4.6 milyon adet olarak gerçekleşmesi bekleniyor.
Dünyada 2021'in trendi elektrikli otomobiller olacak. Birçok marka yüzde 100 elektrikli modellerini satışa sunacak. 150 elektrikli ve şarj edilebilir yeni modelin satışa sunulması bekleniyor.
Elektrikli otomobillerin Özel Tüketim Vergisi'nde (ÖTV) yapılan artışa rağmen, Türkiye'de de benzer bir durum yaşanacak. Türkiye'de bugün itibariyle yüzde 100 elektrikli BMW i3, Jaguar i-Pace, MINI Cooper SE, Mercedes-Benz EQC, Renault ZOE ve Smart EQ satılıyor. 2021'de bu sayı artacak. Türkiye'de yollara çıkacak elektrikli otomobiller şöyle:

YENİ MODELLER GELİYOR
Dacia'nın ilk elektrikli modeli Spring'in satışına yılın son çeyreğinde başlanacak.
Borusan Otomotiv, BMW'nin tamamen elektrikli SAV modeli iX3'ün ön siparişle satışına başladı. Yeni BMW iX3, nisandan itibaren Türkiye'de yollara çıkacak. Markanın elektrikli iX modeli ise dördüncü çeyrekte satışa sunulacak.
2020'de Porsche, tamamen elektrikli ilk spor modeli Taycan'ın Turbo S, Turbo ve 4S'ten sonra yeni versiyonunu da Türkiye'de satışa sunmaya hazırlanıyor.
Hyundai'nin 2020'de satışa sunduğu makyajlı Kona'nın elektrikli versiyonu da 2021'nin yenilikleri arasında bulunuyor. Elektrikli Kona'nın yılın son çeyreğinde gelmesi planlanıyor. Nissan Leaf de yılın ikinci yarısında satışa sunulacak elektrikli modellerden biri olacak.
Mercedes-Benz'in elektrikli markası EQ'nun ilk modeli EQS 2020 aralıkta satışa sunulmuştu.
Tamamen elektrikli EQA 250, yılın ilk çeyreğinde gelecek. EQ markası, Türkiye'deki yolculuğuna yılın üçüncü çeyreğinde Mercedes- Benz EQS (580 4MATIC) ile devam edecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA