Slow Food Foça Zeytindalı, Foça Su Ürünleri Kooperatifi ve Foça Belediyesi, doğanın yaşaması için geleneksel üretimin önemini dile getirmek üzere 12-14 Nisan tarihlerinde "Tatların Buluşması: Tarım, Turizm, Balıkçılık" buluşmasını Foça'da düzenliyor. Geleneksel üretim yöntemlerinin yaşaması bu alanda çalışanların ve bunlarla birlikte doğanın da yaşaması anlamına geliyor. Türkiye'de hızla yok olan biyo çeşitliliğin korunması için yasal düzenlemeler, bilimsel çalışmalar kadar balıkçılar ve çiftçiler gibi üreticilerin de sayısının artması ve desteklenmesi önem taşıyor.
UZMANLAR SUNUM YAPACAK
Üç gün sürecek etkinlikler kapsamında Foça'da doğanın korunması için tarım, turizm ve balıkçılığın yaşamasının ve Anadolu'da biyo çeşitliliğin önemi başta olmak üzere çeşitli konular, uzmanlar tarafından sunulacak. Bunların yanı sıra şarap, bal, peynir, zeytin ve zeytinyağı üretimi konularında Slow Food'un da felsefesi olan iyi, temiz, adil üretim yöntemlerinin tanıtılması için üreticiler tarafından atölye çalışmaları düzenlenecek. Foça ve Ege Bölgesi'nin yemekleri, İzmir'in usta şefleri ve Foçalı kadınlar ve gençler tarafından sunulacak. Tatların Buluşması geleneksel üretim yöntemlerini yaşatan ve destekleyenlere açık olacak.