Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu, Konak Belediyesi ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) tarafından düzenlenen 2. Türk Mutfağı Zirvesi, Orkide Yağ'ın ana sponsorluğunda yapıldı. İzmir Uluslararası Fuarı 5 No'lu holde düzenlenen zirveye; Türkiye'nin dört bir yanından gelen birliğe bağlı esnaf ve çok sayıda davetli katıldı. Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, birbirinden renkli etkinliklerin yer aldığı 2. Türk Mutfağı Zirvesi ile ilgili olarak Türk Mutfağı'nın marka değer olması yolunda bu zirvenin önemli kazanımlar sağladığını belirterek, projesine en büyük desteği Kültür Bakanlığı ve Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'ın verdiğini söyledi.
EN GÜVENİLİR YAĞLARDAN
Zirve boyunca düzenlenen panel, konferans ve değişik başlıklar altında gerçekleştirilen yemek yarışmalarında Türk mutfak kültürü, tüm boyutlarıyla ele alındı. Orkide'nin ana sponsor olduğu 2. Mutfak Zirvesi'nde Orkide Yağ'ı, Margarin Grubu Ticari Koordinatörü İbrahim Şener, Ar-Ge ve Ürün Geliştirme Müdürü Mustafa Gülen, Reklam ve Halkla İlişkiler Müdürü Ercan Erol temsil etti.