Bu
yıl "Arapsaçı" temasıyla gerçekleşen ve süresi bir önceki yıla göre uzatılarak dört güne çıkarılan festival boyunca Alaçatı sokaklarında ot tezgahları ve kokusu eksik olmadı. Ziyaretçi sayısının 10 bini geçtiği festival, sadece Alaçatı'da değil yakın bölge otellerin büyük bölümünü doldurdu. Yemek atölyeleri, sağlıklı yaşam seminerleri, ot toplama ve tanıtım gezileri, otlu yemek tanıtımları ve satışları gerçekleşti; fotoğraf, keçe, heykel, kağıt sergileri ile müzik dinletileri ve konserler sanat severlerle buluştu. Ot Festivali Korteji ise adeta nefes kesti.
KOMŞUDAN KONUKLAR
"En güzel otlu yemeği kim pişirdi" adlı yemek ve "En çok ot çeşidini kim topladı" yarışmalarındaysa heyecan doruktaydı. Yirmi beş yarışmacının, jüri üyelerini etkileyip dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele ettiği yarışta; yarışmacılar en çok Çeşme'nin karakteristik bitkisi enginar ve festivalin teması da olan arapsaçı adlı bitkiyi kullanmayı tercih etti. Yarışmada Çeşme mutfağının klasik otlu yemeklerinin yanı sıra "Enginarlı tatlı", "Enginarlı künefe" gibi özgün lezzetler de dikkat çekti. Yunanistan'ın Midilli Adası'ndan festivale misafir olan Rota ve Arkadaşları adlı grup Yunanca "Alaçatılı Kız" adlı şarkıyı seslendirdi. Alaçatı TSM Korosu da Ege türküleri konseri verdi. Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Festival'in başarısının Çeşme için gelişim ve ilerleme rotası da çizdiğini kaydetti, Yarımada'nın öz değerleriyle oluşturulmuş 8 festival daha oluşturma hedefinde olduklarını açıkladı.