Ege
İhracatçı Birlikleri geçtiğimiz hafta düzenlediği, "Gıda Sektöründe Yeni Trendler: Süpergıdalar ve Katkı Maddeleri Konferansı" ile Türk ve Avrupalı firma temsilcileri, araştırma kuruluşları ve kamu kurumlarını bir araya getirdi. Konferansta, yerli yabancı konuşmacılarla gıda ve baharat sektörlerinde dünyadaki son trendler ve arge çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı. Ege İhracatçı Birlikleri, Egeli baharat ve aromatik bitki üretici ve ihracatçıları ile beraber, baharatların arındırılması üzerine ilk arge çalışmasını Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı kapsamında desteklenen GreenFooDec Projesi ile gerçekleştirdi.
"DEĞİŞİM SÜRÜKLÜYOR"
Egeli firmaların baharat üretim ve ihracatında karşılaştıkları sorunları azaltmak ve global pazarda rekabet güçlerini artırmak için arge ve inovasyon çalışmalarına hız verdiklerini belirten Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Nurettin Tarakçıoğlu; "Özellikle gelişmiş ülkelerde hızla yükselmekte olan sağlıklı yaşam konseptleri biz Egeli baharat üreticisi ve ihracatçılarını değişime sürüklüyor. Bizler de bu değişime ayak uydurarak artık ürünlerimizi hammadde olarak satmak yerine farklı alanlarda girdi olarak kullanmak üzere çeşitlendirmek, işlemek, katma değerli hale getirmek için çıkış yolları aramaya başladık. 7. Çerçeve Programı kapsamında Türkiye, İspanya, İsveç ve Almanya'dan ortaklarımız ile baharatların arındırılması için daha verimli teknolojiler üzerinde çalışmaya başladık ve devam edeceğiz" dedi.