Dünyanın en şifalı gıdalarının başında gösterilen zeyinyağı, başarı öyküsünün yazılmasına imkan tanıdı. 1950 yılına kadar Manisa Karaağaç'ta zeytinyağı fabrikası işleten ve Balıkesir Havran'da Türkiye'nin ilk entegre bitkisel yağ fabrikasını kuran dedesinden ilham alan Gıda Mühendisi Dr. Dilşen Oktay, geçtiğimiz yıl dedesinin adını taşıyan Ethem Bey Zeytinyağları şirketini hayata geçirdi. Ethem Bey Zeytin Yağları, İtalya'da düzenlenen Flos Olei Yarışması'nda uzman panelistlerin tadımlarından geçerek dünyanın en iyi 500 zeytinyağı arasına girmeyi başardı.
GÜNDE 2 KAŞIK YETERLİ
?Markanın doğuş ve başarı hikayesini anlatmak üzere Yaşar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'ne konuk olan Dilşen Oktay, "Türkiye'de kişi başına düşen zeytinyağı tüketiminin yalnızca 2 litre. Ama bu rakam EgeBölgesi'nde 20 litreye kadar çıkabiliyor. Son yıllarda yapılan kampanyalarla birlikte zeytinyağı tüketiminde istikrarlı bir artış söz konusu olsa da bu rakam özellikle AB ülkeleri ile kıyaslandığında yeterli değil. Günde en az 2 çorba kaşığı zeytinyağı tüketilmeli" diye konuştu.