Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Ezgi Mola

29 Mart 1983'te İstanbul'da doğdu.

Sırasıyla Hasan Ali Yücel İlkokulu, Turhan ve Mediha Tansel İlkokulu, Kadir Rezan Has Ortaokulu ve Halit Armay Lisesi'nde eğitimini tamamlamasının ardından 2000 yılında Akademi İstanbul'da oyunculuk eğitimi aldı.

Genç yaşlarda oyunculuğa meraklı olan ve henüz lisedeyken Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde oyunculuk kurslarına katılan Mola, lise eğitimini tamamladıktan sonra bu merkezde dört yıl eğitim aldı ve de Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni bölüm birincisi olarak tamamladı.

Genç oyuncunun ilk televizyon deneyimi, lisede okuduğu yıllarda rol aldığı ve yönetmenliğini Kartal Tibet'in yaptığı Karate Can oldu.

Liseyi bitirmesinin ardından Aydoğan Temel'den iki yıl tiyatro eğitimi alan Mola, Temel'in liderliğinde sahnelenen Çürük Elma adlı oyunda rol alarak tiyatroya da adım attı.

2002 yılında Unutma Beni, 2003 yılında ise Sultan Makamı adlı dizilerinde rol alan Mola, 2004 yılında ise Sadullah Şentürk'ün yönettiği Görünmez Adam adlı dizide karşımıza çıktı.

2004 yılında BKM Mutfak kadrosuna katılan genç oyuncu, 2005 yazında ise gene bir BKM yapımı olan ve yönetmen koltuğunda Aydın Bulut'un oturduğu Hızlı Adımlar adlı televizyon filminde yer aldı. Bu filmde yer almasının ardından BKM Atölye'ye katıldı.

2005 yılı Ezgi Mola için hızlı başladı; ilk olarak Türkan Derya'nın yönettiği Hırsız Polis adlı T.V. dizisinde yer alan başarılı oyuncu, ayrıca Yılmaz Erdoğan tarafından yönetilen komedi / macera filmi Organize İşler'deki rolü ile ilk defa sinemaya adımını atmış oldu.

2006 yılında vizyona giren Hayatımın Kadınısın filminde Ahu rolünü canlandıran Mola, böylece idolü olarak benimsediği Türkan Şoray ile beraber kamera karşısına geçme fırsatı buldu. Bu rol genç oyuncuya 2007 yılında Sadri Alışık Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödüllünü kazandırdı.

2008 yılında Kolay Gelsin ve Sınıf, 2008-2010 yılları arasında ise Canım Ailem adlı dizilerde rol aldı. Canım Ailem dizisindeki başarılı performansıyla ününe ün kattı.

2010 yılında vizyona giren, Zülfü Livaneli'nin senaryosunu yazdığı ve yönettiği Veda filminde Latife Hanım'ı canlandırdı.

Mola son olarak Kötü Yol dizisinde rol aldı.

Filmografi
Sen Aydınlatırsın Geceyi - 2013
Celal ile Ceren - 2013
Pazarları Hiç Sevmem - 2012
Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi - 2011
Ay Büyürken Uyuyamam - 2011
Dedemin İnsanları - 2011
Veda - 2010 - Latife
Hokkabaz - 2006 - Hemşire
Hayatımın Kadınısın - 2006 - Ahu
Organize İşler - 2005 - Berrak
Ejder Kapanı - 2010

Rol aldığı diziler
Kötü Yol - 2012 - Leman Aksular
Bir Ömür Yetmez - 2011 - Hazal
Güneydoğudan Öyküler Önce Vatan - 2010 - Ayşe
Canım Ailem - 2008-2010 - Feride
Sınıf - 2008 - Esra
Kolay Gelsin - 2008 - Kezo
Senden Başka - 2007 - Hayriye
Hırsız Polis - 2005-2006 - Gülay
Görünmez Adam - 2004
Sevinçli Haller - 2004
Sultan Makamı - 2003 - Seda
Unutma Beni - 2002 - Seda
Karate Can - 2000

TV Filmi
Hızlı Adımlar - 2004 - Selen

Tiyatro
Vur/Yağmala/Yeniden - 2008-2009 Murat Daltaban DOT
Hisseli Harikalar Kumpanyası - 2007 Haldun Dormen BKM
Çürük Elma 1998-1999 Aydoğan Temel ATT
Adalet Pantolonun Kemeridir -2003 MSM Müjdat Gezen MSM
Sizikiler 2005 Caner Alkaya BKM
Salak Oğlum 2004 Müjdat Gezen MSM
Artiz Mektebi 2005 Müjdat Gezen MSM
Karmakarışık 2004 Haldun Dormen MSM
Yalancı 2003 İlker Ayrık MSM
BİZE ULAŞIN