Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan kuvvetli sağanak uyarısının ardından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) da bir açıklama geldi.
AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, 16 ilde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağı bildirildi.
ANİ SEL, SU BASKINI GİBİ OLUMSUZLUKLARA KARŞI DİKKATLİ OLUNMASI İSTENDİ
Vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, hortum oluşma riski, ulaşımda aksamalar ile ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması istendi.
BAKAN YERLİKAYA DA UYARDI
Öte yandan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz; 5 Mart 2024 Salı günü için aşırı yağışlar ve kuvvetli fırtına sebebiyle; 2 ilimizde turuncu uyarı, 14 ilimizde sarı uyarıda bulundu.