Edinilen bilgiye göre, Manavgat ilçesinde Atatürk Caddesi'nden gelip drift atarak İbrahim Sözen Caddesi'ne dönmekte olan H.Y.'nin kullandığı 07 AGY 292 plakalı Tofaş Şahin marka otomobil, yolun solundaki refüje çarptıktan sonra sağ taraftaki kaldırımı aşarak optik mağazasının vitrininden içeri girdi.
Otomobilin cadde üzerinde kontrolden çıkması, optik mağazasına girmesi, ve içerde yaşanan panik çevredeki iş yerleri ve otomobilin girdiği mağazanın güvenlik kameralarına saniye saniyesine yansıdı.
Yaşananların kaza olamayacağını belirten iş yeri sahibi Ömer Ünal, "Bir anda aracın iş yerine girdiğini gördük. Kazayı görenler otomobilin drift atarak geldiğini ve kaldırımı aşarak iş yerimize girdiğini söylediler. Allah'tan içeride bulunanlara bir şey olmadı" dedi.