İftar ve sahurda mutlaka tüketin!

  • 1
  • 50
İftar ve sahurda mutlaka tüketin!
İftar ve sahurda mutlaka tüketin!

Orjinal Adı: Eugenia caryophyllata (ya da Syzygium aromaticum)
Mersingiller familyasındandır.

  • 2
  • 50
İftar ve sahurda mutlaka tüketin!
İftar ve sahurda mutlaka tüketin!

Anayurdu Endonezya'daki, adı yerli dilinde baharat anlamına gelen Moluk takımadalarıdır.

  • 3
  • 50
İftar ve sahurda mutlaka tüketin!
İftar ve sahurda mutlaka tüketin!

Günümüzde daha çok Afrika kıtasının doğusundaki Zengibar ile Hint Okyanusundaki diğer adalarda yetiştirilmektedir

  • 4
  • 50
İftar ve sahurda mutlaka tüketin!
İftar ve sahurda mutlaka tüketin!

İklimi uygun olmadığından ülkemizde yetişmeyen karanfil ağacı, 10-20 m'ye kadar boylanabilen ve kışın yapraklarını dökmeyen duyarlı bir bitkidir.

  • 5
  • 50
İftar ve sahurda mutlaka tüketin!
İftar ve sahurda mutlaka tüketin!

Dünyanın en eski baharatlarından bir tanesi olan karanfili bilimsel olarak incelediğimizde tüm mevsimler boyunca yeşil kalan bir ağaçtan elde edilen bir baharat olduğunu görürüz.

  • 6
  • 50
İftar ve sahurda mutlaka tüketin!
İftar ve sahurda mutlaka tüketin!

Karanfil ağacının çiçek tomurcuklarından elde edilen baharat, odunumsu, siyah renkli ve güzel kokuludur.

  • 7
  • 50
İftar ve sahurda mutlaka tüketin!
İftar ve sahurda mutlaka tüketin!

Ancak karanfilin insanlık tarihinde özel bir yeri olduğunu şu şekilde açıklayabiliriz:

BİZE ULAŞIN