Yemekler bir ülkenin insanlarını, tarihini ve kültürünü anlamanın en basit ve etkili yöntemlerinden biri. Japon mutfağı da her ne kadar Çin'den etkilenmiş olsa da deniz mahsüllerinden yaptığı yemekleriyle kendi özgün tarzını ortaya koyuyor. İşte onlardan biri! Japonların sıra dışı lezzetlerinden biri de yabancı deniz salyangozu! Hem pişmiş hem de çiğ servis edilebilen bu lezzetin yapılışı oldukça farklı... Yabancı deniz salyangozu yapımı için ilk başta salyangozun içerisindeki et çıkarılıyor. Kabuktan çıkarılan etler temizlenip ufak ufak parçalara ayrılıyor. Gelin, etin temizlenme aşamalarını görelim... Beyaz turp ince ince kesiliyor. Daha sonra da salyangoz iyice yıkanıp yenmeye hazır hale getiriliyor. Japonlar bu yemeğin servisi için deniz kabuğunu kullanıyor. Yabancı deniz salyangozu ince ince doğranıyor. Lüks restoranlarda servis edilen bu yemek çeşitli yeşillikler ve yumurtadan hazırlanan bir ara sıcak ile birlikte servis ediliyor. İşte böyle! Soya sosu da bu yiyeceğin olmazsa olmazı.