Osmanlı’da sofra alışkanlıkları

  • 1
  • 73
Osmanlı’da sofra alışkanlıkları
Osmanlı’da sofra alışkanlıkları

Hem iftarda hem sahurda yenen pilava neden 'temcit' adı verilirdi?

  • 2
  • 73
Osmanlı’da sofra alışkanlıkları
Osmanlı’da sofra alışkanlıkları

Has ekmek, hangi fırınlarda pişerdi?

  • 3
  • 73
Osmanlı’da sofra alışkanlıkları
Osmanlı’da sofra alışkanlıkları

19'uncu yüzyılda oruç nelerle açılırdı?

  • 4
  • 73
Osmanlı’da sofra alışkanlıkları
Osmanlı’da sofra alışkanlıkları

İşte Osmanlı'da sofra adabına dair ilginç bilgiler..

  • 5
  • 73
Osmanlı’da sofra alışkanlıkları
Osmanlı’da sofra alışkanlıkları

Osmanlılar zeytin ağaçlarıyla dolu topraklar üzerinde yaşamalarına rağmen, yüzyıllar boyu dana kuyrukyağı, iç yağı, böbrek yağı ve tereyağıyla beslendiler.

  • 6
  • 73
Osmanlı’da sofra alışkanlıkları
Osmanlı’da sofra alışkanlıkları

Zeytinyağı, 18. yüzyılda bazı balık yemeklerinde ve salatalarda karşımıza çıkar.

  • 7
  • 73
Osmanlı’da sofra alışkanlıkları
Osmanlı’da sofra alışkanlıkları

Zeytinyağı daha çok aydınlatmada ve ilaç yapımında kullanılırdı.

BİZE ULAŞIN