İşte hayatın olmazsa olmaz pratik kuralları... Süs mumlarını yakmakta zorlanıyor musunuz? Bunun için spagettiden faydalanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken çakmağınızla spagettiyi tutuşturmak ve mumunuzu onunla yakmak. Çivi çakarken elinize mi vuruyorsunuz? Taraktan yardım almayı deneyin. Fotoğraftaki gibi bir tutuşla bu iş artık çok kolay! Yapacağınız yemek etrafı çok mu kirletecek? Altına sereceğimiz alüminyum folyo hem yanmayacak hem de ocağı temiz tutacaktır. Kaşarın küflenmesini istemiyor musunuz? O zaman bir miktar tereyağıyla açıkta kalan kısmını ovalarsanız kaşarı bir süre daha saklayabilirsiniz. Kavanoz açmakta zorlanıyor musunuz? Kaşıkla bunu kolaylaştırabilirsiniz. Fotoğraftaki gibi kaşıkla biraz kapağı genişlettiğinizde kendini bıraktığını göreceksiniz. Vida artık dönmüyor mu? Bir lastik kullanarak döndürmeyi kolaylaştırabilirsiniz. Çerçevelerinizin duvara asma kiti yok mu? Herhangi bir açma halkasını düzgün bir şekilde çıkarıyoruz. Fotoğrafta gördüğünüz delikli bölümden vidalıyoruz. Elimizde artık duvardaki vidaya takabileceğimiz bir çerçeve var. Fırçaya boyayı fazla mı aldınız? Bunun için bir lastiği boya kutusuna geçirmeniz yeter. Masanızdaki bardak izlerinden mayonez ile kurtulun. Kağıt havlumuzun üzerine iki kaşık mayonez sürüyoruz. Bardak izinin olduğu bölgeye mayonezli bölgeyi hafif bastırarak bırakıyoruz. 15 dakikadan sonra lekemiz kayboluyor. Yetersiz olursa süreci tekrarlıyoruz. Kullanmadan önce 24 saat buzlukta bekleterek mumlarınızın daha uzun süre yanmasını sağlayabilirsiniz. Kurutucudan ziyade, kıyafetlerinizi açık havada kurutmak çok daha faydalıdır. Dişlerinizi fırçalarken her seferinde bezelye büyüklüğünde diş macunu kullanın. Peyniri keserken kesinlikle elinizle dokunmayın. Elinizdeki bakteriler peynirin daha çabuk küflenmesine neden olacaktır. Keserken peyniri ambalajından tutarak kolaylık sağlayabilirsiniz. Salataya kullanacağınız marulun üzerine bir adet havlu kağıt koyarak muhafaza ederseniz, marul bir hafta kadar taze kalacaktır. Muzları birbirinden ayırarak muhafaza edin, böylelikle daha geç bozulacaklardır. Giysilerinizin rengini, çamaşır makinesinin içine bir tutam tuz atarak koruyabilirsiniz. Uçlu kaleminizin arkasındaki silgi bitmek üzereyse, silgi yuvasının dibine yuvarlanmış küçük kağıt parçaları yerleştirerek silginin seviyesini yükselip ve kullanmaya devam edebilirsiniz. Peynirin kestiğiniz ucuna kurumasını engellemek için az miktarda tereyağı (ya da margarin) ekleyin. Ekmeklerinizin daha uzun süre taze kalmasını istiyorsanız, bir parça temiz ve taze kereviz sapıyla birlikte saklayın. Pahalı sıvı sabunlarınızı su ile seyreltip kullanın. Kurumaya başlayan rimelinizin içine bir iki damla solüsyon damlatın. Yüz bakım ürünlerinizi, topak halinde tek bir yere sürmek yerine küçük noktalar şeklinde sürün. Fondöteninizi buzdolabında muhafaza edin. Bayatlamaması için kahvaltılık gevreklerinizi buzdolabında saklayabilirsiniz. Doğranmış domates ve domates püresi kavanozlarınızı buzdolabınıza ters duracak şekilde yerleştirin. Soğan ve sarımsaklarınızı delik açılmış kese kağıtlarında saklayın. Oje sürmeden önce tırnaklarınıza bir miktar sirke sürün. Margarinlerinizi eritip aynı ölçüde suyla karıştırarak tekrar dondurursanız daha az kalorili, iki katı kadar yağ elde etmiş olursunuz. Bulaşık deterjanını, zeytinyağı şişesinin içine koyarak kullanabilirsiniz. Kaynak:Mynet