Ülkemizde etkisini son günlerde giderek attıran koronavirüs salgınına karşı birtakım önlemler alınıyor. Maske ve sosyal mesafe kuralı bunların en başında yer alırken, birçok vatandaş bağışıklık sistemini güçlendiren besinleri tüketiyor. Uzmanlarda her fırsatta virüsten korunmak için bağışıklık sisteminin güçlü tutulması gerektiğini dile getiriyor. Koronavirüs (kovid-19) salgını sonrası en çok tüketilen besinlerden birisi de çörek otu yağı oluyor. Mersin'de çörek otu yağı üretimi yapan Fatih Dik, bu konuyla ilgili hem önemli bilgiler verdi hem de vatandaşlara uyarılarda bulundu.
Koronavirüs (kovid-19) salgınının ülkemizde görülmesiyle birlikte uzmanlardan da salgına karşı önlem olacak uyarılar gelmeye devam ediyor. Maske ve sosyal mesafe kuralının yanı sıra bağışıklık sistemini güçlendiren besinlerin tüketilmesi tavsiye ediliyor. Bağışık sistemini güçlendirdiğine inanılan besinlerden birisi de çörek atı yağı. Mersin'de çörek otu yağı üretimi yapan Fatih Dik, çörek otu yağına talebin bir hayli fazla olduğunu belirtirken, vatandaşlara ise önemli uyarılarda bulundu.
Yapılan araştırmalar sonucu, Nigella Sativa tohumlarından elde edilen, Güneybatı Asya'ya özgü çörek otu yağının özellikle bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirlendi. Çörek otu yağının ayrıca burun tıkanıklığı, burun akıntısı, kaşıntı ve hapşırmayı azalttığı ortaya çıktı. Birçok hastalığa da faydalı olan çörek otuna koronavirüs sonrası talep de arttı.
Çörek otu yağı imalatçısı Fatih Dik, çörek otunun düzenli kullanılması halinde mide ağrısı, bağırsak, ülser, şeker hastalığına iyi geldiğini söyledi. Çörek oyu yağının yüzde 25'e kadar seyreltilmesine izin verildiğini ancak bu durumun bazı imalatçılar tarafından istismar edilip yüzde 80'e kadar seyreltildiğini dile getirdi.