Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Türk sineması dünyayı geziyor

Asın bayrakları, ülke sinemamız dünya turuna çıkıyor. Nasıl mı? Gerçekleştirdiği birçok büyük projeyle adından söz ettiren Yunus Emre Enstitüsü, Türk sinema sektörünün tanınması ve gelişmesi için Sinema Genel Müdürlüğü katkılarıyla bu yıl gerçekleştirilecek olan Türk Filmleri Haftası projesini hayata geçiriyor. Böylelikle proje kapsamında 100'e yakın Türk filmi 20 farklı dünya şehrinde sinemaseverlerle buluşmak için hazırlanıyor. Hatta şu anda Londra Yunus Emre Enstitüsü, İkinci Türk Filmleri haftası için İngiltere'de. Proje kapsamında yıl boyunca Arnavutluk, Hırvatistan, Rusya, Almanya, İspanya, Avusturya, Ürdün, Lübnan, Bosna Hersek, Sırbistan, Fas, Güney Kore, İtalya, Macaristan, Romanya, Kazakistan, Fransa, ABD ve Kanada'da Türk Film Haftası düzenlenecek. Etkinliğin düzenleneceği ülkelerde Türk filmleri tanıtılırken, Türkiye'ye dost insan sayısı da artıyor. Türk sinema sektörünün dünyada kalıcı ve etkili bir yer edinmesi için nice böyle güzel çalışmalara... Bu arada Yunus Emre Enstütüsü Türk Filmleri Haftası, 4-5 Mayıs'ta Toronto'da, 1 Mayıs- 1 Haziran'da Chicago'da, 21-26 Haziran'da Zagreb'de, 17-18-19 Haziran'da ise Moskova'da düzenlenecek.

GELECEĞİN SİNEMACILARI FİLMLERİNİ ÇEKTİ
Türkiye'nin farklı bölgelerinden 16 çocuk, iPhone XR ve iPhone Xs'in çığır açan kameraları ile ilk filmlerini çekti. Geleceğin sinemacıları belki de Apple'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çocukların çektiği bu birbirinden muhteşem yeryüzü fotoğrafları ve videolarıyla sinema dünyasını keşfetti. Türkiye'nin farklı coğrafyalarından çocuklar da çevre bilincinin gelecek nesiller açısından önemine dikkat çekmek için kendi bakış açıları ile Türkiye'nin doğal güzelliklerini fotoğrafları ve videoları ile görüntüledi. Alya, Beril, Ekin, Eren ve Zehra'nın iPhone'un yavaş ve hızlı çekim modlarını kullanarak çektikleri kısa filmler kadar film boyunca doğa ile ilgili yaptıkları yorumlar da ilgi çekici. Örneğin 10 yaşındaki Ekin; "Kayalarda kim yaşıyor? Bu kayalarda periler yaşıyor, ben de onları yakalamak için hızlı çekim yaptım ama galiba uyuyorlardı" diyor. 13 yaşındaki Zehra ise "Ağaçlar ne kadar yaşlanabilir? Benim bu çektiğim ağaç 500 yaşındaymış. Zaten gövdesi de çok buruşmuş, tıpkı anneannemin elleri gibi" diyordu. Beril ise filmini çekerken keçilerin inatçı olup olmadığını sorguluyor.

VİZYON ÖNERİSİ 'AVENGERS: ENDGAME'
Sinemaseverlerin 'Avengers: Sonsuzluk Savaşı'ndan bu yana bir yıldır beklediği devam halkası 'Avengers: Endgame' bence şu güzel Pazar gününüzü en iyi değerlendireceğiniz vizyon seçeneği aynı zamanda tüm zamanların da en popüler filmi olarak karşınıza çıkıyor. Film gösterime girer girmez IMDB'nin en popüler filmi olmayı başardı. 'Avengers 3'ü izleyenler hatırlayacaklar. Filmin sonunda bizim süperkahramanların hepsi bozguna uğramış ve kazanan 'Thanos' olmuştu. 'Thanos'un bu filmde başına neler gelecek? Marvel Sinematik Evreni'nin neredeyse tüm kahramanlarına yer veren filmin oyuncu kadrosunda Chris Hemsworth, Elizabeth Olsen, Tessa Thompson, Scarlett Johansson, Tom Holland gibi isimler yer alıyor. Filmin yönetmenliğini ise Joe ve Anthony Russo ikilisi üstleniyor. İyi seyirler...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA