Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Yeni havalimanının iç hatlar terminalini çok sevdim

Yeni havaalanımız İstanbul Havalimanı'ndan ilk uçuşum için erkenden yola çıkıyoruz. Turkuvaz taksi ile Bomonti'den 150 liraya geliyoruz. Yol açık, şoför de "Hep açık oluyor, 45 dakikada gideriz" diyor. Aslında iç hatlar CIP'den giriş yaptığımız için havalimanını gerçek anlamda keşfetmiş sayılmam, o yazıyı Amerika seyahatime saklıyorum, ancak bu ufak keşifte neleri sevdiğimi de yazmak istiyorum...
İçeriye girer girmez, iş seyahati yapan gruplar için hazırlanan iki ayrı toplantı odası dikkatimi çekiyor. Oyun konsolu için kurulan alan zaman öldürmek isteyen gençler için ideal. İçeride Apple'ın 10 tane masaüstü bilgisayarı da bulunuyor. İçeri girdiğimiz sırada biletimizi verirken yer hostesleri uyarıyor:
"Burada anons sistemimiz yok, lütfen ekranları takipte kalın." Belli ki bunu unutanlar oluyor.
Eski alışkanlıklar var ya, her an bir ses sizi uyarsın istiyorsunuz.
CIP alanına her adım atanın fotoğraf ve video çekip Instagram'da paylaştığını görüyorum.
Unutmadan; salonun içindeki yeşillikli duvarı çok sevdim, orası çok Instalık, benden söylemesi.

***

Kapadokya'da büyülü iki gece
Mert Alaş ve Bella Hadid, Kapadokya'ya gelir de ben geri kalır mıyım? Asla! Yine iki sene önce keşfettiğim Sacred House'dayım.
Demet Şener ve yeni erkek arkadaşı Cenk Küpeli de oradaydı; el ele göz gözeydiler.
Otelin her odasının ayrı hikayesi var.
Felsefeye olan merakıyla mimari zevkini harmanlayan Turan Gülcüoğlu'nun tasarımı otel; sizi gizemli bir dünyaya çağırıyor. Bu seferki oda tercihim Opium oldu.
Heykeller, yazıtlar ve ünlü ressamların tablolarının arasında kayboldum.
Otelin restoranında yemek yemek isterseniz iki saat öncesinden haber vermeniz gerekiyor çünkü yemeklerin pişme süresi çok uzun. Yenilenen menünün en lezzetlileri ise Bizans kapama, Osmanlı usulü isli dana kaburga ve ballı mahmudiye.

SAFARİ YAPIN
Otelden çıktığınızda ne yapabilirsiniz? Mutlaka safari yapın. Peri Bacaları'nın arasında turlamak çok keyifli ama kemerinizi takın. Safari sonunda Asmalı Konak isimli restoranda güveç ve yaprak sarması yiyin.
Üzüm bağlarına da uğrayın.
Turasan Üzüm Bağları en popüleri. Seyahatim sırasında oyuncu Şebnem Dönmez'le de karşılaştık.
Dönmez, şehir merkezinin kalabalığından kaçıp kendisine Ömerli'de orman içinde bir hayat kurduğunu söyledi. Bu gezide Herkül heykelleri ile tanınan Emre Yusufi'nin de Zeytin adında müzik grubu olduğunu öğrendim. Yusufi, bir sonraki Contemporary'de sanatı ile müziği bir arada sunacakmış.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA