Kahramanmaraş'ın
gıda sektöründeki önemli markası Mado, 2 yıllık fizibilite çalışmalarının ardından, et ürünleri içinde en düşük kalori değerine sahip olan keçi etinden suçuk üretimine başladı. Mado'nun çiftliğinde yetiştirdiği keçilerin eti ve özel baharat ile sarımsak kullanılan yöresel kangal sucular, ilk etapta 150 konsept mağazada satışa sunuldu. Mado Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdal Kanbur, yıllardır düşündükleri projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Erdal Kanbur "Ahırdağı eteklerindeki bize ait keçi çiftliğinde serbest merada beslediğimiz keçilerin etinden yaptığımız sucuklar, önümüzdeki yıllarda ülke genelinde satılmaya başlayacak. En düşük kolesterole sahip olan et keçi etidir. Hindi göğüs etinde bile kolesterol 65mg/dl iken keçi etindeki kolesterol 57 mg/dm" dedi.