GÜNÜN ÇORBASI
Erişteli mercimek
Malzemeler: 1 su bardağı yeşil mercimek 1,5 su bardağı erişte 12 su bardağı sıcak su 1 adet orta boy soğan (yemeklik doğranmış) 5 yemek kaşığı zeytinyağı tuz, isteğe göre tereyağı ve nane
Yapılışı: Orta boy bir tencereye zeytinyağını ve soğanı alın. Orta ateşte 1 dakika kadar soğanları kavurun. Kavurduğunuz soğanlara yıkayıp süzdüğünüz mercimekleri ekleyerek 2 dakika kadar kavurun. Tencereye 10 su bardağı suyu ekleyin ve orta ateşte mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen mercimeklere erişteleri, 2 su bardağı sıcak suyu ve damak tadınıza göre tuz ekleyin. Kısık ateşte erişteler yumuşayıncaya kadar pişirin. İsteğe göre üzerine tereyağında nane kavurarak servis yapın.
GÜNÜN YEMEĞİ
Kuzu şiş
Malzemeler: 500 gr kuşbaşı kuzu 2 yemek kaşığı acı biber salçası 2 diş sarmısak 8 adet küçük acı kırmızıbiber 1 yemek kaşığı sirke 1 adet orta boy soğan 1 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı: Soğanı ve sarımsağı soyup çok ince kıyın geniş bir kaba alın. Biber salçasını, sirkeyi ve sıvıyağı katarak karıştırın. Etleri sosun içine atın ve 4-5 saat buzdolabında bekleterek marine edin. Sosu etlerden sıyırarak şişlere geçirin, varsa grille yoksa yağsız tavaya alarak çevire çevire kızartın.
GÜNÜN TATLISI
Kızarmış muz
Malzemeler: 8 Adet milföy hamuru 4 Adet muz 1-2 Su bardağı bal Kızartmak için sıvıyağ İsteğe göre çam fıstığı ya da badem
Yapılışı: Milföy hamurlarını dondurucudan çıkartıp yumuşaması için bir süre bekleyin. Muzları soyun ve 2 ye bölün. Her milföye yarım dilim muz gelecek şekilde paylaştırın ve milföylerin uçlarını birleştirerek elinizde top yapın. Kızgın ve bol yağda (kızartma tencereniz varsa daha iyi olur) nar gibi oluncaya dek kızartın. Pişen topları servis tabağına alın ve bolca bal ekleyip çam fıstığı serperek servis yapın.