Kışın kurutmalıkları Oğuzeli'nden geliyor

Gaziantep mutfağında önemli bir yere sahip olan kurutmalık sebzelerin üretimi ve piyasaya sürülmesi Oğuzeli ilçesinde yaşayanların başlıca geçim kaynağını oluşturuyor

Giriş Tarihi: 8.9.2013
Gaziantep'te kış ayına hazırlıklar şimdiden başladı. Oğuzeli ilçesinde bahçeden toplanan acur, kabak, patlıcan, biber ve salatalıklar kentin yüksek yerlerinde oluşturulan alanlarda kurutularak kış ayına hazırlık yapılıyor. Sadece Gaziantep'te talep bulmayan kurutmalıklar özellikle İstanbul, Ankara, İzmir gibi birçok ilin yanı sıra yurt dışından da büyük ilgi görüyor. Oğuzeli Kaymakamı Arif Gül, ilçenin bu işin merkezi olduğunu belirterek, "Türkiye'de iç piyasanın yaklaşık 3'te 2'si Oğuzeli'nden karşılanıyor. Hatta şöyle diyebiliriz: Kışın afiyetle yemeye hazırlandığınız dolmalık biberler, kurutmalık biberler, patlıcanlar veya tüylü acurlar, hummalı bir şekilde Oğuzelililer tarafından hazırlanıyor. Tamamen doğal olan bu kurutmalıklar romatizmaya da iyi geliyor, iştah da açıyor" dedi. İlçenin bu sezonda adeta kurutmalık fabrikası gibi çalıştığını belirten Kaymakam Gül, "Evler, memuru, yaşlısı, genci, tesis gibi hepsi çalışıyor. Kimi bir taraftan oyuyor, kimisi ipe diziyor. Her hane seyyar bir işletme gibi. Bu aylarda başlar. Güneşin yağmurun bastıracağı aylara kadar devam eder. Türkiye'nin kurutmalık ihtiyacına cevap verebilmek için hummalı bir çalışma devam eder" diye konuştu.
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Kışın kurutmalıkları Oğuzeli'nden geliyor
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN