Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD), gıdadaki bilgi kirliliğini önlemek için başlattığı 'Gıdada Bilgi Kirliliğine Son' kampanyasının ilk toplantısını Gaziantep'te düzenledi. 'Sağlıklı Beslenmenin' bir eğilim haline gelmesiyle gıda konusunda artan spekülasyonlara bilimsel ve akademik verilerle ışık tutmayı amaçlayan MÜMSAD, kamuoyunda yaratılan 'yeme stresi'ne dikkat çekti.
YEMEK YEME STRESİ
Uzman olmayan kişilerin negatif söylemlerinin hızlıca yayıldığını ve kamuoyunun kime inanacağını artık bilemediğini belirten MÜMSAD Başkanı Metin Yurdagül, "Son dönemde yemek trendleri, bunlar hakkında yazılan yazılar, medyada uzman olan/olmayan kişilerin paylaştığı görüşlerle 'Nasıl beslenmeliyiz?' sorusunun cevabını arar olduk. Ancak doğru cevabı ararken birbiriyle çelişen bilgiler bulmak işten bile değil. Kiminin iyi dediğine bir diğeri kötü diyor. Yanlış ve çelişkili bilgiler neticesinde tüketicide 'yemek yeme stresi' oluşuyor" dedi.