"Gıdada bilgi kirliliğine son"

MÜMSAD gıda hakkında doğru bilinen yanlışları bilimsel verilerle kamuoyuna açıklamaya devam ediyor

Giriş Tarihi: 30.4.2014
Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD), gıdadaki bilgi kirliliğini önlemek için başlattığı 'Gıdada Bilgi Kirliliğine Son' toplantısının ikincisini Adana'da düzenledi. 'Sağlıklı Beslenmenin' bir trend haline gelmesiyle 'Gıda' konusunda artan spekülasyonlara bilimsel ve akademik verilerle ışık tutmayı amaçlayan MÜMSAD, kamuoyunda yaratılan 'yemek stresi'ne dikkat çekti.

YANLIŞ VE ÇELİŞKİLİ

Uzman olmayan kişilerin negatif söylemlerinin hızlıca yayıldığını ve kamuoyunun kime inanacağını artık bilemediğini belirten MÜMSAD Başkanı Metin Yurdagül, "Son dönemde yemek trendleri, bunlar hakkında yazılan yazılar, medyada uzman olan/olmayan kişilerin paylaştığı görüşlerle 'nasıl beslenmeliyiz' sorusunun cevabını arar olduk. Ancak doğru cevabı ararken birbiriyle çelişen bilgiler bulmak işten bile değil. Kiminin iyi dediğine bir diğeri kötü diyor. Yanlış ve çelişkili bilgiler neticesinde tüketicide 'yemek yeme stresi' oluşuyor" dedi.
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
"Gıdada bilgi kirliliğine son"
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN