Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektör Yardımcısı ve Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, toplumun her kesiminin sıklıkla tükettiği dondurma konusunda uyarıda bulundu. Prof. Dr. Fenercioğlu, sağlık ve hijyen kurallarına uygun hazırlanmış dondurmaların tercih edilmesi gerektiğine dikkat çekerek, açıkta satılan dondurmaların sağlıksız olduğu için tüketilmemesi gerektiğini söyledi.
ÜRETİM ORTAMI
Dondurmada üretim ve hijyen kurallarının önemli olduğunu ve bu kurallara uyulmadığında gıda zehirlenmelerinin yaşanabileceğini bildiren, Prof. Dr. Fenercioğlu, dondurmada katkı maddeleri kadar, üretim ortamının da önemli olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Fenercioğlu, "Mikrobiyolojik açıdan sakıncalı durumlar dondurmanın tüketilmesinden sonra ortaya çıkacağından geç kalınmış olacaktır ve bu da beraberinde gıda zehirlenmesini getirebilir" dedi.