Aksaray'ın Ağaçören ilçesi ceviziyle Türkiye'ye ve dünyaya açılıyor. Yılda 40 ton ceviz üretilen ilçenin Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı yetişen cevizin aroması ve ince kabuğu ile son derece kaliteli olduğunu belirtti. Yazıcı yakın zamanda cevizin marka tescilinin alınarak 'Ağaçören cevizi' olarak raflarda yerini alacağını söyledi. İlçenin ceviz yetiştiriciliği için uygun iklim sahip olduğunu belirten Yazıcı şöyle konuştu: "Yerel halkın amatörce ceviz yetiştirdiği halde ciddi gelir elde ediyor. Şu an yılda ortama 40 ton ceviz üretimi yapılıyor. Ziraat Odası ve ilçe Tarım Gıda Müdürlüğümüzle bir ARGE çalışması başlatarak ilçemizde profesyonel anlamda ceviz üreticiliğine gerek ilçe halkını gerekse yatırımcıları teşvik edecek çalışmalara hız verdik. Cevizimizin marka tescilini yaptırarak ileriki zamanlarda raflarda yerini Ağaçören cevizi olarak alması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.